Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2021, 7:34
Čas čítania 0:40
Adam Novosad

Ani jeden Afganec navyše. Boris Kollár odmietol prijať akýchkoľvek utečencov navyše, na Slovensku sa podľa neho nedajú integrovať

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Predseda strany Sme rodina napísal, že súhlasí s postojom rakúskeho kancelára Kurza, podľa ktorého sa utečenci nedajú integrovať.

Napriek vážnej situácii v Afganistane Slovensko neprijme už ani jedného utekajúceho obyvateľa tejto krajiny, vyhlásil šéf parlamentu aj strany Sme rodina Boris Kollár.

Spočiatku Slovensko plánovalo prijať desať utečencov z Afganistanu, ale po ohlásení tohto kroku premiérom Eduardom Hegerom skonštatoval minister zahraničných vecí Ivan Korčok, že toto číslo „nie je vytesané do kameňa“. Momentálne to však vyzerá tak, že viac utečencov z Afganistanu na Slovensku azyl nedostane.

Boris Kollár
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

„Oni sa nedajú integrovať, a preto ich treba pomôcť zachrániť v ich prirodzenom prostredí, v ich civilizačnom okruhu ich relígií, čím sú okolité štáty,“ myslí si Kollár, ktorý sa v prípade návrhu na zvýšenie počtu prijatých utečencov z Afganistanu chystá vetovať akékoľvek kroky svojich koaličných partnerov.

Domov
Zdieľať
Diskusia