Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2021, 7:16
Čas čítania 0:45
Kamila Šebestová

Angelina Jolie si založila Instagram pre konflikt v Afganistane. Za tri hodiny mala vyše dva milióny followerov

Angelina Jolie si založila Instagram pre konflikt v Afganistane. Za tri hodiny mala vyše dva milióny followerov
Zdroj: Anthony Harvey/Getty Images
NEWS AFGANISTAN ANGELINA JOLIE TALIBAN
Uložiť Uložené

Ide o nový rekord?

„Pred tým, než prišiel Taliban, všetci sme chodili do práce a do školy. Všetci sme mali práva, mohli sme si ich obhájiť. Ale teraz, keď prišli, všetci sa ich bojíme. Myslíme si, že je po našich snoch,“ píše afganská tínedžerka Angeline Jolie. Prvý príspevok, ktorý včera hollywoodska hviezda zdieľala na svojom instagramovom účte, lajklo už viac než tri milióny ľudí. Ľudia hovoria o novom rekorde na internete. Sleduje ju už sedem miliónov followerov. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Angelina Jolie (@angelinajolie)

Angelina Jolie si založila instagramový účet, aby šírila osvetu o ľudských právach. Jej prvé príspevky patria Afgancom, ktorí uviazli v krajine pod vládou Talibanu. „Celé desaťročia som pozorovala, ako sa k afganským utečencom, ktorí sú jedni z najschopnejších ľudí na svete, správajú ako k bremenu. Ak by na to mali nástroje aj rešpekt od spoločnosti, urobili by toho strašne veľa sami. Stretla som toľko žien a dievčat, ktoré nielen chceli vzdelanie, ale zaň aj bojovali,“ píše Angie na svojom instagramovom profile. 

Angelina Jolie dlhodobo pôsobí ako veľvyslankyňa špeciálnej komisie OSN pre utečencov. Prostredníctvom Instagramu sa snaží priblížiť ľuďom ťažký život utečencov a problémy, s ktorými sa stretávajú. „Pokračujem v hľadaní spôsobov, ako pomôcť. Dúfam, že sa ku mne pridáte,“ vyzýva ľudí herečka. 

Odporúčané
V údolí blízko Kábulu už desaťročia ukazujú prostredník jednej vláde za druhou. Taliban má v Pandžšíre veľký problém V údolí blízko Kábulu už desaťročia ukazujú prostredník jednej vláde za druhou. Taliban má v Pandžšíre veľký problém 22. augusta 2021, 11:02
Domov
Zdieľať
Diskusia