Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
21. augusta 2021, 21:38
Čas čítania 1:12
Martin Adam Pavlík TASR

Grécko dokončilo 40-kilometrový múr na hranici s Tureckom. Erdoğan varuje pred ďalšou migračnou krízou

Grécko dokončilo 40-kilometrový múr na hranici s Tureckom. Erdoğan varuje pred ďalšou migračnou krízou
Zdroj: TASR/AP/Giannis Papanikos
NEWS TALIBAN
Uložiť Uložené

Grécki ministri v piatok vykonali kontrolu múru a uviedli, že zvrhnutie afganskej vlády zvýšilo naliehavosť ich úsilia obmedziť tok migrantov cez hranice.

Prevzatie kontroly nad Afganistanom Talibanom by mohlo spôsobiť veľký príliv migrantov, čo vyvolalo obavy vo viacerých častiach Európy. Susedné Grécko na túto situáciu reagovalo tak, že dokončilo stavbu 40-kilometrového múru pozdĺž svojej hranice s Tureckom. Grécki ministri v piatok vykonali jeho kontrolu a priznali, že zvrhnutie afganskej vlády zvýšilo naliehavosť ich úsilia obmedziť tok migrantov cez hranice, uviedlo CNN„Je to naše rozhodnutie... brániť sa a zaistiť svoje hranice. Zostanú bezpečné a nedotknuteľné,“ vyhlásil grécky premiér Kyriakos Chrisochoidis. 


Krajina bola v strede európskej migračnej krízy najmä po roku 2010, keď na kontinent smerovali milióny utečencov zo Sýrie, Afganistanu a Iraku. Odvtedy Grécko zaujalo nekompromisný postoj a odmieta žiadosti Turecka a medzinárodných organizácií, aby sa cez grécke hranice mohlo dostať viac migrantov.

Domov
Zdieľať
Diskusia