Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2021, 17:01
Čas čítania 0:45
Ema Stanovská TASR

Na žilinskej pošte našli balík s vyše 500 gramami marihuany. Údajne šlo o „darček“ pre človeka z Párnice

NEWS DROGY
Uložiť Uložené

Od začiatku roka ide už o tretiu zásielku s drogami, ktorú zaistili na žilinskej vyclievacej pošte.

Príslušníci finančnej správy zo žilinskej vyclievacej pošty zaistili v piatok (20. augusta) zásielku zo Švajčiarska s vyše 500 gramami marihuany. Údajne to mal byť darček pre adresáta z obce Párnica v okrese Dolný Kubín. 

V balíku sa nachádzali suché časti rastlín – šišky so znakmi typickými pre rastlinný rod Cannabis – konope. „Švajčiarsky odosielateľ ich poslal namiesto ,balenia listov‘. Tak deklaroval tovar v sprievodných dokladoch k zásielke. Šišky boli zabalené v priesvitnom plastovom obale,“ priblížila hovorkyňa.

Už tretia zásielka s drogami za tento rok

Podozrivému balíku dali stopku až výsledky z analýzy odobratých vzoriek, ktoré potvrdili prítomnosť kanabisu v dovážanom tovare. „Prepustený by mohol byť len v prípade, ak by príjemca predložil potrebné povolenie na dovoz omamných alebo psychotropných látok, čo však neurobil,“ povedala Chríbiková.

marihuana
Zdroj: TASR/KR PZ v Žiline

Od začiatku roka ide už o tretiu zásielku s drogami, ktorú zaistili príslušníci finančnej správy na žilinskej vyclievacej pošte. Na jar našli v igelitových vreckách s pomocou služobných psov amfetamín a extázu z Veľkej Británie. Psy okrem toho vyňuchali aj druhú zásielku zabalenú v hliníkovej fólii, ktorá takisto obsahovala amfetamín. Podľa sprievodných dokladov sa v nej mali nachádzať „suché potraviny“. Zásielky boli určené pre adresátov z Trenčína a Martina.

Domov
Zdieľať
Diskusia