Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2021, 17:51
Čas čítania 1:22
Ema Stanovská

Ženy sa budú riadiť právom šaría, médiá nás nesmú kritizovať. Taliban mal prvú tlačovku v Kábule

Ženy sa budú riadiť právom šaría, médiá nás nesmú kritizovať. Taliban mal prvú tlačovku v Kábule
Zdroj: Getty Images/Majid Saeedi
NEWS TALIBAN
Uložiť Uložené

„Ženám umožníme študovať aj pracovať, ale v súlade s naším právnym systémom,“ povedal hovorca Talibanu Zabíhulláh Mudžáhid.

Dnes podvečer malo militantné hnutie Taliban v hlavnom meste Afganistanu Kábul prvú tlačovú konferenciu. Hovorca hnutia Zabíhulláh Mudžáhid vyhlásil, že nechcú žiadnych vonkajších ani vnútorných nepriateľov a majú v pláne zaistiť, aby Afganistan už nebol bojiskom.

„Nechceme vojnu, chceme mier a stabilitu. Omilostili sme všetkých, ktorí proti nám bojovali. Nepriateľstvo sa skončilo,“ povedal hlavný hovorca extrémistického hnutia Zabíhulláh Mudžáhid, ktorý sa pred kamerami objavil po prvý raz, a dodal, že je to „hrdý moment pre celý národ“.

taliban
Zdroj: BBC

Vyhlásil, že Taliban „tvrdo pracuje“ na formovaní novej vlády, ktorej súčasťou by mali byť aj ženy. „Predchádzajúca vláda bola neschopná. Ich bezpečnostné sily nemohli urobiť nič, aby zaistili bezpečnosť obyvateľstva. Museli sme niečo urobiť.“

Domov
Zdieľať
Diskusia