Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2021, 11:54
Čas čítania 2:28
Viktor Kniš

Slúžil som nočnú na záchranke. Jakub, ktorému ušlo 200-tisíc z lotérie, prezradil, prečo nezdvihol telefón

NEWS OČKOVACIA LOTÉRIA
Uložiť Uložené

Očkovacia lotéria potešila len jedného z piatich vyžrebovaných súťažiacich. Jakub telefón nezdvihol, pretože ako záchranár slúžil nočnú.

Jakuba z obce Rakovnica v okrese Rožňava vyžrebovali v rámci prvého večera očkovacej lotérie. Keďže súťažiaci pred ním nesplnil podmienky, mohol vyhrať až 200-tisíc eur. Telefón však v 20-sekundovom limite nezdvihol. 

Podľa printového vydania Nového Času mal objektívne dôvody – bol v práci v nočnej službe, pretože pracuje ako záchranár. 

„Ja som slúžil nočnú na záchranke. Volali mi z takého čudného čísla, nebol som v teréne, ale priamo na stanici, mal som však iné povinnosti. Televízor som nemal zapnutý, lebo práca je dôležitejšia,“ povedal denníku. 

To, že mu vysoká výhra ušla, ho mrzí. Ešte počas živého vysielania ho zasypali správy od ľudí, ktorí ho ako Jakuba z malej obce identifikovali.

Jakub má 23 rokov, keby peniaze vyhral, zabezpečil by si bývanie. Aj keď s pravidlami súťaže súhlasil, má výhrady, pretože si myslí, že lotéria by mohla fungovať zhovievavejšie.

Zaočkovať sa dal ako zdravotnícky pracovník už dávno. „Keď je niekto vyžrebovaný, že naňho padlo šťastie, mal by byť odmenený a nie potrestaný,“ dodal Jakub, ktorého cituje Nový Čas v printovom vydaní denníka. 

Ešte včera sa vyjadril aj Matej z Ružindola, ktorý mohol v lotérii vyhrať 100-tisíc. 

Na Reddite súťažiaci potvrdil, že si myslel, že si z neho niekto vystrelil: „Ja som myslel, že to je nejaký prank. Nie je predsa normálne najprv sa predstaviť, až potom prípadne vydávať divné zvuky (najlepšie teda bez tých zvukov)?“ pýtal sa ostatných diskutujúcich. Na telefóne mu svietilo náhodné číslo z pevnej linky.

lotéria
Zdroj: RTVS

Pravidlá súťaže zmenia, po technickej stránke mnohých znevýhodňovali 

Poslankyňa Vladimíra Marcinková zo strany Za ľudí vyzvala ministerstvo financií, aby prehodnotilo štatút súťaže o očkovaciu prémiu tak, aby mali možnosť vyhrať aj ľudia, ktorí sledujú oficiálny internetový online prenos RTVS: „Je zrejmé, že z technických dôvodov je takýto prenos oneskorený o desiatky sekúnd oproti televíznemu vysielaniu, a preto osoby sledujúce reláciu na internete objektívne nedokážu splniť nastavené pravidlá lotérie včas.“

Domov
Zdieľať
Diskusia