Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2021, 15:19
Čas čítania 4:57
Viktor Kniš

Čím vplyvnejšie osoby NAKA vyšetruje, tým silnejšie sú tlaky. Policajtom niekto trikrát povolil kolesá na autách

NEWS NÁRODNÁ KRIMINÁLNA AGENTÚRA
Uložiť Uložené

Policajný prezident Peter Kovařík novinárom vysvetľoval aktuálne problémy, ktoré sprevádzajú políciu aj vyšetrovateľov NAKA.

Policajný prezident Peter Kovařík tvrdí, že tlaky na vyšetrovateľov NAKA z tímu Očistec sú čoraz silnejšie. Naznačuje, že čím vyššie miesta v prostredí politiky a podnikania vyšetrujú, tým viac sa ich intenzita stupňuje.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako vytvárajú tlak na vyšetrovateľov najväčších káuz.
  • Čo píše v liste politikom vykopnutá vyšetrovateľka inšpekčnej služby a prečo podľa Kovaříka klame.
  • Prečo budú o vykopnutej vyšetrovateľke rozhodovať aj závery z detektora lži.
  • Čo si o vyšetrovateľke postavenej mimo služby myslí minister vnútra Roman Mikulec.
  • Kto žiada odstúpenie policajného prezidenta a ako bráni vyšetrovateľov Remišová.

Členom tímu Očistec niekto opakovane zasiahol do áut

„Čím významnejšia je osoba páchateľa, tým je napätie silnejšie. Ideme do káuz, ktoré sa v živote na Slovensku nerobili. Musíme ich dokončiť, niet inej cesty,“ povedal na tlačovej konferencii policajný prezident krátko po tom, ako vysvetlil súvislosti o údajnej vojne v polícii zo svojej perspektívy.

Odporúčané
Ako polícia od volieb stíha poslancov od Matoviča, Kollára aj Pellegriniho rad-radom Ako polícia od volieb stíha poslancov od Matoviča, Kollára aj Pellegriniho rad-radom 7. mája 2022, 16:30

Peter Kovařík rozsiahlo opísal medializovaný zásah hraničných policajtov zo Sobraniec, ktorí na pokyn vyšetrovateľky inšpekcie Diany Santusovej zasiahli proti vyšetrovateľom NAKA z tímu Očistec. Práve z dôvodu pravdepodobne neoprávnenej akcie proti policajtom Santusovú na pokyn ministra vnútra Romana Mikulca stiahli zo služby. 

„Mám informácie o tom, že oklamala svojho nadriadeného, a keby postupoval v súlade s predpismi, nemuseli by sme riešiť zásah vo vzťahu k členom tímu Očistec,“ dodal Kovařík. 

Podľa Kovaříka sú vyšetrovatelia najzávažnejších káuz nielen pod psychickým a mediálnym tlakom a čelia útokom opozície, ale niekto ich vraj ohrozuje aj fyzicky. Na autách im údajne niekto dokonca uvoľnil kolesá. Nie je jasné, či išlo o snahu zastrašiť ich alebo spôsobiť inú ujmu. Policajný prezident však dodáva, že ide o skúsených policajtov, ktorí sa nezľaknú, pretože sa v kariére viackrát stretli s organizovaným zločinom. 

Kovařík
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Vyhodená vyšetrovateľka inšpekcie, ktorá išla po vyšetrovateľoch NAKA: Slepo veria v „kajúcnikov“

Bývalá vedúca špecializovaného vyšetrovacieho tímu inšpekcie Diana Santusová dnes poslala list prezidentke, premiérovi, predsedovi parlamentu a ďalším politikom. Tvrdí v ňom, že vyšetrovatelia NAKA slepo veria v kajúcnikov a nezameriavajú sa na iné dôkazy. Znenie listu na sociálnej sieti zverejnil Peter Pčolinský – brat väzobne stíhaného Vladimíra Pčolinského, ktorého za mreže dostali práve vyšetrovatelia NAKA a tých Santusová vyšetrovala. Inšpekcia je úrad patriaci pod ministerstvo vnútra zriadený na to, aby kontroloval policajtov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia