Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2021, 7:29
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Antivaxeri, ste ovce. Nejedzte púpavovú polievku, ale zaočkujte sa, vyzval minister zdravotníctva nerozhodnutých Francúzov

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Olivier Véron vystúpil v parlamente, aby obhájil návrh zákona, ktorý chce radikálne motivovať Francúzov k očkovaniu.

Vo Francúzsku sa zásadne zhoršuje epidemická situácia, čo vládu prinútilo vymyslieť legislatívu, na základe ktorej bude od obyvateľov vyžadovať vakcináciu alebo čerstvý negatívny test na vstup do reštaurácií či prevádzok. Tento krok prinútil milióny Francúzov, aby prestali otáľať a zaregistrovali sa do očkovacieho systému, lenže nepresvedčil všetkých.

Minister zdravotníctva Olivier Véran preto vo svojom prejave vo francúzskom parlamente zapálene ďakoval všetkým Francúzom, ktorí sa nenechali poblázniť dezinformáciami a dali sa zaočkovať, uvádza La Montagne.

Antivaxerov označil za ovce, čo je obľúbené pomenovanie dezinformačnej scény pre ľudí, ktorí sa dali očkovať. Véran však za ovce považuje práve tých, ktorí ako stádo uveria hlúpostiam.

francúzsko
Zdroj: TASR/AP

Véran skonštatoval, že väčšina obyvateľov Francúzska „nehuláka“ v uliciach na zbytočných protestoch. Všetkým ľuďom poďakoval za zachovanie zdravého rozumu vo chvíľach, keď im za jedálenským stolom strýko či teta objasňujú výhody tradičného indického lekárstva ajurvédy či polievky z vyvarenej púpavy.

Odporúčané
Tretia dávka vakcíny už na jeseň? V Chorvátsku ti status zaočkovaného môže vypršať už čoskoro, aj Rakúsko stanovilo limit Tretia dávka vakcíny už na jeseň? V Chorvátsku ti status zaočkovaného môže vypršať už čoskoro, aj Rakúsko stanovilo limit 22. júla 2021, 10:12

„Sloboda nie je krátenie daní, ani jazdenie v protismere na diaľnici, ani fajčenie v reštauráciách a ani odmietanie vakcíny, ktorá chráni mňa, rovnako ako chráni ostatných,“ vyhlásil minister zdravotníctva na margo výhrad k zákonu, ktorý chce k očkovaniu ľudí motivovať oveľa radikálnejšie ako doteraz.

Domov
Zdieľať
Diskusia