Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2021, 16:05
Čas čítania 1:34
Dominik Vetrák

Seriál The Last of Us podľa najlepšej videohry 21. storočia bude stáť viac ako Game of Thrones

Seriál The Last of Us podľa najlepšej videohry 21. storočia bude stáť viac ako Game of Thrones
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY THE LAST OF US SERIÁL
Uložiť Uložené

The Last of Us bude jedným z najdrahších seriálov vôbec.

The Last of Us od HBO bude gigantický seriál. Pracuje sa na ňom už niekoľko rokov a okrem Craiga Mazina (tvorca Chernobyla) a Neila Druckmanna (tvorca hernej série The Last of Us) na ňom pracuje množstvo ďalších talentovaných ľudí.

HBO si na projekte dáva nesmierne záležať a od začiatku s ním ráta ako s obrovskou vlajkovou loďou. Podľa kanadských novín Calgary.CTNEWS je seriál pravdepodobne najdrahším projektom natáčaným v Kanade.

Prvá séria má 10 epizód a každá z nich by mala stáť viac ako 10 miliónov dolárov. Na túto hodnotu sa napríklad Game of Thrones dostalo až v šiestej sérii. The Last of Us však toľko stojí už od prvej série, takže pôjde o mohutný projekt. Herci, množstvo lokácií, veľké kulisy, vyplatenie kreatívnych ľudí pri tvorbe seriálu či množstvo CGI a špičkových masiek (v postapokalyptickom príbehu sú prítomné príšery) očividne zhltnú veľa peňazí.

Odporúčané
Slovenská streamerka Lady Felan: Chlapi mi píšu, že si na mne „honkajú“. Rada sa na Twitchi bavím o sexe (Rozhovor) Slovenská streamerka Lady Felan: Chlapi mi píšu, že si na mne „honkajú“. Rada sa na Twitchi bavím o sexe (Rozhovor) 11. júla 2021, 9:30

Natáčanie má trvať neuveriteľný rok (aj posledná séria Game of Thrones sa natočila len za pol roka), a to od tohto leta do toho budúceho. Samotná hra je príbehovo rozdelená do všetkých štyroch ročných období, takže tvorcovia možno chcú autenticky zachytiť atmosféru príbehu a hry, ale to by automaticky znamenalo, že v prvej sérii spracujú celý príbeh prvej hry. Radšej teda nejdeme špekulovať a počkáme si na nejaké konkrétne informácie. Premiéru však nečakaj skôr ako v zime 2022, možno aj neskôr. 

Réžie jednotlivých epizód sa ujmú talentovaní Jasmila Žbanić (Quo vadis, Aida) a Ali Abbasi (Border). Hlavné roly stvárnia Pedro Pascal (Joel), Gabriel Luna (Tommy), Bella Ramsey (Ellie) a Merle Dandridge ako Marlene, pričom rovnaká herečka postavu stvárnila aj v hrách. Malú rolu si strihne aj Jeffrey Pierce, ktorý v hrách stvárnil Tommyho.

Exkluzivita pre PS3, PS4 a PS5 dostala v roku 2013 najviac ocenení Game of the Year spomedzi všetkých hier v 21. storočí. Zaklínač 3 získal v priebehu rokov ešte pár ocenení navyše, ale v tom roku sa do hlasovania počítalo oveľa viac médií.

Odporúčané
O čom bude 2. séria The Last of Us? Tvorcom sa za dej vyhrážajú zabitím a kontroverzný príbeh nahneval aj LGBTI komunitu O čom bude 2. séria The Last of Us? Tvorcom sa za dej vyhrážajú zabitím a kontroverzný príbeh nahneval aj LGBTI komunitu 20. marca 2023, 16:30

The Last of Us je najlepšie predávaná exkluzívna hra pre Playstation a spoločne s ešte lepším pokračovaním tvorí nezabudnuteľnú dvojicu hier, ktorá definovala kvalitatívny strop pri videohrách naprieč všetkými jej aspektmi. V najbližších dvoch rokoch by sme sa mali dočkať veľkého multiplayerového projektu zo sveta The Last of Us, ako i remaku prvého dielu pre PS5.

Domov
Zdieľať
Diskusia