Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. júla 2021, 9:30
Čas čítania 7:48
Dominik Vetrák

Slovenská streamerka Lady Felan: Chlapi mi píšu, že si na mne „honkajú“. Rada sa na Twitchi bavím o sexe (Rozhovor)

TECH STREAMOVANIE HIER
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Ako vyzerá streamovanie z pohľadu atraktívnej ženy a ako Lady Felan reaguje na nahé fotky, ktoré jej posielajú muži?

Lady Felan je úspešná a obľúbená streamerka na Twitchi. Začínala na Youtube, no posledné roky svojich fanúšikov obdarúva zaujímavými diskusiami, hrami a cosplaymi práve na Twitchi. 

Má na ňom vyše 70-tisíc followerov, no nepotrebuje na to desiatky hodín streamovania týždenne. Vo svojich streamoch sa snaží s ľuďmi diskutovať a tvoriť milú komunitu, v ktorej sa každý bude cítiť bezpečne.

Aj preto jej oddaní fanúšikovia sem-tam pošlú slušnú finančnú odmenu. Ako sama prezradila: „Najväčšia jednorazová platba bola 700 eur. Od jedného chlapa som však dostala v priebehu streamu trikrát po 500 eur.“

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako znáša obťažovanie a sexuálne narážky chlapov na streame.
  • Prečo streamuje len dve hodiny a či sa nebojí, že pre ľudí prestane byť zaujímavá.
  • Aké hry hráva a čo si myslí o kompetitívnych multiplayerovkách.
  • Ako vyriešila situáciu, keď ju sledoval pred intrákom neznámy muž.
  • Ako reaguje na chlapov, ktorí jej píšu, že na ňu myslia pri masturbovaní.

Skrývaš na internete svoju identitu, respektíve svoje pohlavie? Množstvo hráčok radšej predstiera, že sú chlapi, než aby mali znášať sexuálne narážky. 

Pohlavie neskrývam, ale pravé meno sa snažím nikde neprezrádzať. Väčšina ľudí je dobrých, ale mám napríklad kamarátov streamerov a ľudia im chodia hádzať vajcia na dvere. Radšej to teda neriskujem.

Keď mi niekto napíše, že si nado mnou ‚honká‘, tak si poviem ‚okej, enjoy‘, nezhrozím sa, že ‚nie, nemysli na mňa, čo si to dovoľuješ‘.

Prišiel niekto osobne za tebou alebo ťa nejakým iným spôsobom obťažoval?

Keď som bola ešte na intráku a robila som videá na Youtube, jeden muž chodieval pred intrák a stál tam. Nebol agresívny ani násilný, ale bolo to nepríjemné. Zvykol ma sledovať a zdržiavať sa pri mne. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lady Felan (@lady_felan)

Ako sa to s ním skončilo?

Jedného dňa zase raz stál pred intrákom, ja som ho chcela obísť a on sa rozbehol za mnou. Tak som na neho nakričala a prestal s tým. To sa stalo pred nejakými tromi rokmi. Ja som ten príbeh rozprávala nedávno na videu a na druhý deň mi od neho prišiel mail, že prečo také veci rozprávam, že to prekrúcam a podobne. Tvrdil, že ak verím, že má právo na nový život, tak to vymažem. Vtedy som bola v nálade, že okej, vymažem to, ale dnes to ľutujem, pretože to mohlo nejakým babám pomôcť. 

Zažívaš na čete na streame alebo v inej komunikácii sexuálne narážky a nevhodné komentáre?

To je časté, hlavne, keď je to niekto nový. Väčšinou sú to asi mladší chlapci, ktorí si myslia, že rúško anonymity im dovoľuje robiť a hovoriť veci, ktoré by si v skutočnom svete nedovolili. Možno majú skúsenosti s inými streamerkami, ktoré tam sú hlavne preto, aby ukázali svoje ženské prednosti.

Ja som študovala psychológiu, takže ma skôr baví rozprávať sa s ľuďmi a pomáhať im. Často teda u nás na streame riešime aj veci, ktoré mnohí považujú za tabu. Pre prípad, že sa to vymkne spod kontroly, tam mám štyroch moderátorov, ktorí to čistia. 

Nechcem však nikoho uraziť a nechcem, aby si z tohto rozhovoru niekto zobral, že niektorí ľudia sú zlí. Na istých jedincov treba adekvátne reagovať, netreba všetko brať prehnane vážne. Keď mi niekto napíše, že si nado mnou „honká“, tak si poviem „okej, enjoy“, nezhrozím sa, že „nie, nemysli na mňa, čo si to dovoľuješ“. 

Odporúčané
10 graficky najpremakanejších a najoriginálnejších hier z E3, ktoré budú bojovať o titul hra roka 10 graficky najpremakanejších a najoriginálnejších hier z E3, ktoré budú bojovať o titul hra roka 16. júna 2021, 13:39

Platíš ich alebo to robia zadarmo? 

Sú to ľudia, ktorí tam sú každý deň, keď streamujem, takže sa ponúkli, že to budú čistiť.  

Mám Patreon, kde môžeš dávať všelijaké veci, nielen nahé fotky, takže sa skôr uberám tým smerom. Môžem tam dávať cosplay a byť sporo odetá, ale nedávam tam úplne nahé fotky.

Myslíš si, že máš niekedy ako baba výhodu pred mužskými hráčmi? Sú k tebe prívetivejší alebo ti v multiplayeri viac pomáhajú?

Keď som hrávala Counter Strike, tak na jednej strane sa prišli ľudia pozrieť, že aha, hrá to baba. Majú však aj tendenciu kritizovať a všetko komentovať. Neskôr som teda prešla z kompetitívnych multiplayeroviek k singleplayerovkám alebo robíme na streame úplne iné veci ako hranie videohier. Pri kompetitívnych hrách vždy prídu toxickejší ľudia. 

Spomínala si, že niektoré streamerky využívajú svoje ženské prednosti, aby viac upútali. Máš ty osobne Onlyfans alebo uvažuješ o tom, že by si si ho založila?

Keby som si spočítala za a proti, tak sa mi to neoplatí. Mám Patreon, kde môžeš dávať všelijaké veci, nielen nahé fotky, takže sa skôr uberám tým smerom. Môžem tam dávať cosplay a byť sporo odetá, ale nedávam tam úplne nahé fotky. Páčia sa mi napríklad estetickejšie fotky, keď je niekto nahý v lese a telo mu zakrývajú vlasy. To je niečo úplne iné, ako keď ti niekto pošle di*k pick. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lady Felan (@lady_felan)

Aj sa nad niektorými takýmito vecami pohoršuješ, že sa ti už niekedy zdajú nechutné?

Nie, beriem to štýlom, že rozprávajte si, čo chcete, mne to nevadí. Keby to písali niekomu inému, som viac ochranárska, ale ja sa s tým viem vyrovnať.

Sú na tvojom Patreone aj fotky, kde ti vidno intímne partie? Môžu sa tvoji fanúšikovia dostať k šteklivejším fotkám?

Áno, na Patreon dávam aj tvorivé veci či estetické sporo odeté fotky, ktoré tiež vnímam ako spôsob sebavyjadrenia. Sú však cenzurované. 

Pomýlila si si niekedy streamovanie hier s reklamou na Onlyfanse? Niektoré streamerky na svojich streamoch ukazujú viac, ako je potrebné.

Toto nerobím, pretože takíto ľudia, ktorí to chcú, tam nebývajú dlho, a pokiaľ ten obsah nedávaš pravidelne a často, tak sa tam vôbec neudržia. Keď na stream prídu ľudia, ktorí tam hľadajú takéto veci, tak mi to skôr pokazí náladu.

Máš partnera či partnerku, ktorým prekáža čítať si tvoj čet a na ňom niektoré nemiestne komentáre? 

Nikdy by som nechodila s niekým, kto by bol prehnane žiarlivý a nechápal by rozdiel medzi streamovaním a mojím skutočným vzťahom. 

Ako by to však dotyčný človek mohol znášať a aké ťažké je zmieriť sa s tým, že jeho/jej partnerku niekto pravidelne sexuálne obťažuje v online svete?

To sa deje asi všetkým dievčatám na internete. Tým, že som verejne známa osoba, toho znášam viac, ale s tým treba počítať. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lady Felan (@lady_felan)

Ako dlho sa pripravuješ na stream?

Ja sa maľujem už ráno, takže pred streamom zvyknem na 15 minút pustiť nejakú hudbu, počas čoho dám všetko ostatné dokopy a môžeme začať. 

Najväčšia jednorazová platba bola 700 eur. Od jedného chlapa som však dostala v priebehu streamu trikrát po 500 eur.

Streamuješ niekedy aj nenamaľovaná či neupravená?Ani veľmi nie. Tým, že streamujem večer, už mám za sebou väčšinu dňa, počas ktorého som musela byť aspoň trochu upravená. Stalo sa však, že som sa počas streamu odmaľovala, keď niekto tvrdil, že ma nikdy nevidel neupravenú. 

Cítiš sa na kamere pri streame pohodlnejšie, keď si namaľovaná, alebo je ti jedno, ako pôsobíš na svojich divákov?

Myslím si, že by som na nich pôsobila dobre aj neupravená, ale áno, cítim sa tak lepšie.

Koľko rokov už streamuješ a ako často?

Od roku 2018 pravidelne aj štyri- až päťkrát do týždňa. Väčšinou sa už rozprávame a trvá to tak dve hodiny. Snažím sa vyhnúť tomu, aby som tam bola osem hodín. Pri niektorých streameroch sa totiž stáva, že sú tam fakt dlho, ale je to na úkor toho, že sa tým ľuďom veľmi nevenujú, hrajú sa na mobile, respektíve je to celé také menej komunikatívne. 

Dokáže ťa to uživiť?

Udržiavam si stabilný životný štýl a nepotrebujem veľa na prežitie, takže ma to uživí. 

Aká bola najväčšia suma, akú ti niekto na tvojom streame daroval?

Najväčšia jednorazová platba bola 700 eur. Ale to sú naozaj také výnimočné udalosti, na ktoré si spomínaš práve preto, že sa takmer nikdy nestanú.

Kto ti pošle 700 eur a prečo?

Prišli od jedného chalana, čo ma sledoval. Mal problémy s drogami a bol na odvykačke. Dlhšie sa tam neukázal a potom mi napísal, že mi chce dať tie peniaze. Vypočítal si, koľko by za ten čas minul na drogy, a rozhodol sa dať to mne. Je veľmi milé, keď moju tvorbu niekto vie tak oceniť, ale je mi jasné, že je to veľmi veľa. Potom sú tam niektorí, ktorí posielajú menej, ale pravidelne. Veľkú časť z toho vrážam aj späť do predmetov, ktoré často vyrábam priamo na streame. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lady Felan (@lady_felan)

Koľko ti posielajú tí, ktorí zasielajú menej, ale pravidelnejšie? 

Tu môžem spomenúť príklad jedného pána, ktorý pracoval na burze a v priebehu jedného streamu mi trikrát poslal po 500 eur.

Chcel od teba niekto šteklivé fotky či videá výmenou za finančnú odmenu? 

Áno, ale podľa mňa to len skúšajú. Nemyslím si, že by to skutočne zaplatili. Skôr chcú zistiť, aký som charakter. Dosť veľa ľudí napríklad túži po záberoch na nohy, dosť si idú takýto foot fetish.

Nemám rada, keď napríklad riešime bylinky a zrazu príde niekto a spýta sa, aký je podľa mňa ideálny penis. Na také témy máme špecifické streamy.

Nepociťuješ tlak zo strany svojich fanúšikov, aby si pravidelne streamovala? Nemáš stres z toho, že pár dní alebo nejaké dlhšie obdobie nebudeš na kamere?

Pri niektorých viem, že tam budú stále. Ak však z toho človek chce žiť, musí tam mať viac ľudí, takže áno, je to stresujúce. Čo ak príde niekto iný, kto bude streamovať v rovnakom čase, a ľudia odídu tam, ak nebudem aj ja streamovať ozaj pravidelne? 

Aký bol tvoj najdlhší stream? 

Štyri až päť hodín. 

Stretávaš sa pri online hrách s cheatermi často? 

Nemám dojem, že by som sa stretávala s cheatermi. Ale nie som až taký dobrý gamer, takže možno by som si ani nevšimla, či je niekto cheater. Asi by som si len myslela, že sú fakt takí dobrí. 

Hrávaš na streamoch aj nejaké singleplayerovky, indie hry? Alebo výlučne multiplayerovky? 

Zvyknem vizuálne novely a príbehovky. Keď je potom nejaká zaujímavá postava, skúsim si vytvoriť cosplay kostým. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lady Felan (@lady_felan)

Koľko si už investovala do hardvéru a softvéru, čo využívaš na streamovanie?

Myslím si, že za tie posledné tri roky, odkedy streamujem, to bolo asi 2-tisíc eur.

Akých ľudí na čete počas streamu neznášaš, respektíve akí ťa dokážu vytočiť najviac?

Jeden z typov je taký, že keď máme nejakú špecifickú diskusiu, oni sa pýtajú kraviny. Napríklad riešime bylinky a zrazu príde niekto a spýta sa, aký je podľa mňa ideálny penis. Pritom na to mám streamy, kde riešime hlavne sexuálne témy. Je iné, keď niekto odbočí od témy. Ako napríklad keď príde dievča s prosbou o radu, lebo ju šikanujú v škole. 

Ako ľuďom odpovedáš na otázku o ideálnom penise? 

Tá otázka býva častá. Zistila som, že priemerná hĺbka vagíny je okolo tých 9 – 10 centimetrov. Ak je teda priemerný penis okolo 13 centimetrov, je úplná hlúposť, aby sa chlapci s takými či trošku menšími báli a hanbili za svoje prirodzenie. Ten koniec ženskej vagíny aj tak bolí a dôležitejšia je skôr hrúbka, keďže tie steny sú dosť citlivé. Myslím si, že hocičo v tom rozmedzí 11 – 20 je úplne v pohode. A v závislosti od tej veľkosti si už nastavíš polohy, aby to tlačilo na tie správne miesta. 

Na tých konkrétnych streamoch teda otvorene hovoríš o sexe?

Mne je ľúto, že často sa s ľuďmi o tomto nikto nebaví. Hlavne, ak ide o ľudí, ktorí nemali sex a hanbia sa/boja sa. Veľakrát sa im teda snažím vysvetliť nejaké veci a upokojiť ich. Niektorí to však pochopia zle. Berú to ako hotové porno a sú pohoršení, pritom my sa len rozprávame o sexe, čo by malo byť brané normálne. Neukazujem tam prsia ani nič, takže vidno, že mnohí to vnímajú ako tabu. Veľa ľudí sa o takýchto veciach nemá s kým porozprávať, takže som rada, že to môžem robiť. 

Myslíš si, že aj vďaka takýmto špecifickým streamom zameraným na sex nemáš potom na četoch taký bordel, premnožené sexuálne diskusie a hlúpe narážky?Určite, na tých špecifických streamoch sa dosť „vybláznia“. Tam sme sa zapojili aj do tej novembrovej výzvy No Nut November, keď celý mesiac nemôžeš masturbovať. 

Ako dlho si vydržala ty? 

Myslím, že osem dní.

Prečo podľa teba ľudí baví dennodenne stráviť niekoľko hodín tým, že sledujú iných ľudí, ako hrajú hry? 

Niektorí ma majú len na pozadí, lebo radi počúvajú môj hlas. Niektorí sa zase chcú porozprávať, čiže množstvo streamov je zameraných na diskusie a komunikáciu s ľuďmi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia