Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2021, 13:39
Čas čítania 4:47
Dominik Vetrák

10 graficky najpremakanejších a najoriginálnejších hier z E3, ktoré budú bojovať o titul hra roka

10 graficky najpremakanejších a najoriginálnejších hier z E3, ktoré budú bojovať o titul hra roka
Zdroj: Nintendo
TECH E3
Uložiť Uložené

Toto sú najlepšie vyzerajúce hry, ktorých trailery sme si cez E3 2021 užili najviac.

E3 2021 je za nami. Najväčšia herná udalosť roka mala minulý rok pauzu, no ani tento rok sme nečakali obrovské herné oznámenia. Covid totiž spôsobil obrovské problémy vo vývoji hier, takže sa často odsunuli aj o niekoľko mesiacov či dokonca rok.

Spoločnosti ako Capcom či Square Enix toho veľa neukázali (obe ešte možno ukážu svoje veľké hry počas prezentácie hier Playstationu, ktorá azda príde ešte toto leto). Ubisoft bol tiež sklamaním (asi ako každý rok), a tak celé E3 zachraňovali indie hry, šou Geoffa Keighleyho, prezentácia Microsoftu s Bethesdou a klasický Nintendo Direct.

Očakávané hry, ktoré ukázali len cinematic trailery bez ukážok zo samotnej hry (Starfield, Avatar, Redfall a podobne), budeme v tomto článku ignorovať. 

Odporúčané
Xbox ukázal budúcnosť videohier. Grafika, aká tu ešte nebola, originálne sci-fi, upíri, autá a indie, z ktorých ti padne sánka Xbox ukázal budúcnosť videohier. Grafika, aká tu ešte nebola, originálne sci-fi, upíri, autá a indie, z ktorých ti padne sánka 14. júna 2021, 14:17

1. Forza Horizon 5 – 9. november (PC, Xbox One/Xbox Series X/S – Game Pass)

Vývojári z Playground Games ukázali jednu z najkrajších hier vôbec. Kvalita a detaily ich prostredia a prírody sú také kvalitné, že sme občas mali dojem, že ide o zábery zo skutočného sveta a nie z videohry. Horizon 5 možno nebude mať ray-tracing, no ak bude hra vo finále vyzerať tak krásne ako ukážky nižšie, bude jazda autami vo farbami zaliatom Mexiku úžasnou oddychovou záležitosťou.

Okrem klasických pretekov a arkádovej hrateľnosti budeš môcť pretekať a blázniť sa s kamarátmi v online svete a novinkou bude aj veľké „sanbox“ ihrisko, na ktorom si budeš môcť vytvárať originálne preteky či šialené kaskadérske kúsky.

 
2. Somerville – 2022 (PC, Xbox One/Xbox Series X/S – Game Pass)

Aj indie hry s jednoduchým grafickým spracovaním dokážu zaujať svojím vizuálnym stvárnením a kvalitným výtvarným štýlom. To je príklad hry Somerville od jedného z tvorcov hier Inside a Limbo, ktorý založil vlastnú spoločnosť a Somerville je ich prvou hrou. Z najnovšieho traileru máme dojem, že pôjde o mysteriózne sci-fi s dramatickým príbehom a emotívnymi momentmi. Miestami nám trailer pripomínal aj Vojnu svetov. Presvedč sa sám.

3. Far: Changing Tides – 2021 (PC, Xbox One/Xbox Series X/S, PS4, PS5, Nintendo Switch)

V apríli sme ti odporúčali nádhernú adventúrnu logickú hru Far: Lone Sails. Mala vynikajúcu hudbu, čarovnú prezentáciu a v priebehu 3 – 4 hodín sa nám naozaj dostala pod kožu. Ovládali sme malú postavičku v spustošenom svete a vo vyschnutom oceáne. Zlepšovali sme si vozidlo a odstraňovali prekážky z cesty.

Odporúčané
E3 – najväčšia herná výstava je po dvoch rokoch späť. Na ktoré herné odhalenia a trailery sa môžeme tešiť? E3 – najväčšia herná výstava je po dvoch rokoch späť. Na ktoré herné odhalenia a trailery sa môžeme tešiť? 8. júna 2021, 10:08

Podobné bude aj pokračovanie. Tentoraz však žiadne vyschnuté oceány neuvidíme. V pokračovaní budeme plávať na vode, takže sa zmenia herné mechanizmy. Tešíme sa najmä na geniálne spojenie hrateľnosti, hudby a vizuálu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia