Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2021, 6:34
Čas čítania 0:28
Richard Bonde

Made in China bude po novom aj na fľašiach škótskej whisky. Škótska pálenica sa sťahuje do Číny

Made in China bude po novom aj na fľašiach škótskej whisky. Škótska pálenica sa sťahuje do Číny
Zdroj: Unsplash/Adam Jaime/na voľné použitie
ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL ČÍNA
Uložiť Uložené

Celé vybavenie fabriky presúvajú do najľudnatejšej krajiny sveta.

Škótska pálenica patriaca pod spoločnosť Valentine International končí svoju činnosť vo svojej domovskej krajine. Sťahuje sa do čínskeho mesta Ordos v regióne vnútorného Mongolska.

Odporúčané
Slovenské Rýchlo a zbesilo chudobných: dvaja opití vodiči narážali do obecného majetku na starom Forde Ka a Kii Picanto Slovenské Rýchlo a zbesilo chudobných: dvaja opití vodiči narážali do obecného majetku na starom Forde Ka a Kii Picanto 6. júla 2021, 19:52

Viac ako 35 ton vybavenia vrátane destilovne, podláh, ovládacích ventilov a potrubí sa sťahuje loďou z prístavu Buckie do mesta Tiencin. Presun pálenice do Číny je súčasťou dohody z roku 2019 za vyše 3 milióny eur.

Celé zariadenie poskladajú priamo na mieste a budú vyrábať rovnaké produkty ako doteraz. Zodpovedá zaň jeho výrobca firma Forsyths, ktorá do Číny presťahovala päťčlenný tím. Ten bude dohliadať na bezpečný chod celej výstavby.

Stále viac technologických lídrov rieši stres alkoholom.
Stále viac technologických lídrov rieši stres alkoholom. Zdroj: Unsplash/Dylan de Jonge

„Škótsko je domovom whisky a má najviac skúseností s výrobou alkoholu. Ao Fengting, predseda Mengtai Group, je presvedčený, že z toho bude skutočne prelomový projekt,“ povedal David Valentine, predseda Valentine International.

Domov
Zdieľať
Diskusia