Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2021, 8:36
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Susedom prepadol cez strechu kokaín za 10 miliónov eur v populárnej európskej dovolenkovej destinácii, lebo pilot sa netrafil

Susedom prepadol cez strechu kokaín za 10 miliónov eur v populárnej európskej dovolenkovej destinácii, lebo pilot sa netrafil
Zdroj: Flickr/Marco Verch/volně k užití
NEWS DROGY
Uložiť Uložené

Pilot sa netrafil, a tak kokaín za milióny namiesto drogovej spojky padol na strechu cudzím ľuďom.

Obchod s kokaínom v Európe prekvitá, aj keď by si človek mohol myslieť, že v populárnych dovolenkových destináciách z neba drogy nepadajú. Na Sardínii v dedinke Baratici San Pietro sa však nič netušiaci susedia zľakli, keď im v marci cez strechu prepadol 8-kilogramový balík kokaínu, keďže drogy s takýmto kreatívnym dodaním si neobjednali, informuje The Independent.

Majitelia domu okamžite zavolali políciu, ktorá začala vyšetrovanie a prostredníctvom kamerových záznamov, informácií o letoch a operatívnych zistení identifikovala muža pracujúceho ako drogová spojka.

Francesco Rizzo sa živí ako súkromný pilot a letový inštruktor v Ríme, avšak očividne si privyrábal v drogovom biznise až do momentu, kým sa z lietadla netrafil na nesprávnu strechu.

kokaín, drogy
Zdroj: TASR/AP

Rizzo mal za úlohu kokaín zabaliť do textilnej tašky a zhodiť ho na vopred určený dom, lenže keď na svojej malej Cessne letel v extrémne nízkej výške ponad dedinku, zaváhal a urobil chybu. Z vyšetrovania vyplynulo, že Rizzo odletel z Ríma, zastavil sa na letisku Monti della Tolfa a potom smeroval na Sardíniu, kde mal odovzdať drogy.

Domov
Zdieľať
Diskusia