Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
12. júla 2021 o 13:55
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Národné centrum zdravotníckych informácií posiela covid pasy na telefónne čísla zosnulých

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Pozostalí sa sťažujú, že na telefónne čísla ich zosnulých rodinných príslušníkov prichádzajú covid pasy, ktorými sa Slováci evidujú v databázach očkovaných.

Viacerí pozostalí po obetiach covidu-19 dostali SMS správu, ktorá prišla na meno ich zosnulých blízkych.

Národné centrum zdravotníckych informácií posielalo ešte na konci júna všetkým Slovákom tzv. covid pasy, ktoré slúžia na vyžiadanie digitálneho cestovateľského preukazu o vakcinácii, vykonaní testu alebo prekonaní ochorenia. Medzi adresátmi boli aj ľudia, ktorí ochoreniu podľahli.

Pravdepodobne ide o problém v databáze NCZI. „Považujeme za absurdné, že inštitúcia, ktorá denne zverejňuje počty zosnulých na koronavírus, posiela traumatizovaným rodinám osobné covid pasy mŕtvych s výzvou na ich uchovanie, a to aj mesiace po ich tragickej smrti,“ skonštatovali v spoločnom vyhlásení dotknutí ľudia prostredníctvom občianskeho združenia.

Myslia si, že je to cynické, a vyzývajú NCZI, aby si upravilo svoje databázy. Podobných skúseností evidujú v občianskom združení hneď niekoľko. Pozostalé rodiny zároveň žiadajú verejné ospravedlnenie za „technické a manažérske zlyhanie“. 

Odporúčané
VIDEO: Slovák sa pred väzením schovával na streche, policajti ho museli presviedčať, aby nastúpil na výkon trestu VIDEO: Slovák sa pred väzením schovával na streche, policajti ho museli presviedčať, aby nastúpil na výkon trestu 12. júla 2021 o 13:17
Domov
Zdieľať
Diskusia