Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2021, 11:49
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

HOAX: Konšpirátori pripísali jej smrť očkovaniu. Otec mŕtveho dievčaťa tvrdí, že zaočkované nebolo

NEWS HOAXY
Uložiť Uložené

Bezcitní Slováci si vymýšľajú nepravdivé teórie.

Konšpirátori na slovenskom Facebooku šíria blud o 17-ročnom dievčati zo Serede, ktoré náhle zomrelo v posledných dňoch. Tvrdia, že dôvodom jeho smrti bolo očkovanie, aj keď jeho otec vyhlásil, že dievča vakcínu proti koronavírusu vôbec nedostalo. Na prípad upozornila aj facebooková stránka polície Hoaxy a podvody. 

„Znudení klamári, ktorí hodiny sedia za Facebookom, lebo nemajú čo na robote, zašli až príliš ďaleko. Posledné hodiny masovo zneužívajú náhlu smrť 17-ročného dievčaťa. Hovoria, že bola očkovaná, a teda za jej skon môže očkovanie. Je to lož,“ upozornila polícia. 

Otec sa teda musí vyrovnávať nielen so smrťou dcéry, ale aj s nepríjemnými útokmi na sociálnej sieti. Rozhodol sa, že bude na šíriteľov neprávd podávať trestné oznámenia. Otec dodáva, že ani on sám zaočkovaný zatiaľ nie je, a myslí si, že ide o antivaxerskú kampaň. „Hnusné hyeny ako Baránek,“ dodáva. Ján Baránek je známy konšpirátor a bojovník proti očkovaniu. 

Odporúčané
František Imrecze vypovedá, že mu Jozef Brhel doplácal 200-tisíc ročne k platu na pokyn Roberta Kaliňáka František Imrecze vypovedá, že mu Jozef Brhel doplácal 200-tisíc ročne k platu na pokyn Roberta Kaliňáka 6. júla 2021, 10:31

Facebooková stránka polície opäť upozorňuje na to, ako konšpirátorov dobehla vlastná minulosť. Najprv tvrdili, že štatistiky ohýbajú nemocnice. „... sú to tí istí konšpirátori, ktorí si pred rokom robili ‚srandu‘, že ak niekto umrel pri autonehode, tak štát mu ako príčinu úmrtia uviedol ‚koronavírus‘, aby mohli pretrvávať mimoriadne opatrenia.“

Domov
Zdieľať
Diskusia