Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2021 o 10:31
Čas čítania 1:07
Viktor Kniš

František Imrecze vypovedá, že mu Jozef Brhel doplácal 200-tisíc ročne k platu na pokyn Roberta Kaliňáka

NEWS ROBERT KALIŇÁK
Uložiť Uložené

Jozef Brhel a František Imrecze sú dnes vo väzbe. Druhý menovaný, exšéf finančnej správy, spolupracuje s políciou a v rámci svojej výpovede svedčí aj proti bývalému ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi.

Denník Plus jeden deň cituje zo svedeckej výpovede Františka Imreczeho, ktorý tvrdí, že mu po nástupe do funkcie šéfa finančnej správy doplácal peniaze oligarcha Jozef Brhel. Dôvodom vraj bolo, že sa vzdal inej vysokej manažérskej pozície, na ktorej zarábal približne 24-tisíc eur mesačne. „Kaliňák ma poslal za Jozefom Brhelom a povedal, že si mám skúsiť dohodnúť kompenzáciu mzdy v hodnote 200-tisíc ročne,“ povedal podľa portálu Pluska František Imrecze policajtom. Údajne sa tak naozaj stalo a Brhel vyplácal Imreczeho približne päť rokov, celkovo mu teda údajne zaplatil viac ako jeden milión. 

Brhel aj Imrecze sedia vo väzbe pre kauzu Mýtnik. Tá sa týka utajených zákaziek za viac ako 42 miliónov eur, za ktoré dodala firma Allexis podnikateľa Michala Suchobu štátu IT systémy.

Ľudovít Makó, ktorý v kauze Mýtnik vystupuje ako spolupracujúci svedok, vo svojej výpovedi tvrdí, že ​„profit z IT zákaziek má František Imrecze uložený u Michala Suchobu, s ktorým sa mali vysporiadať, keď to bude František Imrecze potrebovať, s tým, že išlo o percentuálne podiely z hodnoty zákazky“, píše ICJK.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia