Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2021, 12:30
Čas čítania 3:54
Richard Balog

Nike valcuje adidas. Toto sú najlepšie tenisky prebiehajúceho roka

Nike valcuje adidas. Toto sú najlepšie tenisky prebiehajúceho roka
Zdroj: nss magazine
MÓDA MÓDA REFRESHER NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Väčšina z týchto modelov bola vypredaná v priebehu niekoľkých sekúnd a šikovní reselleri na nich zarobili stovky eur. O ktoré doplníš svoju zbierku?

Ak patríš medzi našich pravidelných čitateľov, určite dobre vieš, že obuv považujeme za základný stavebný kameň každého dobrého outfitu. Teší nás, že obdobný názor nemajú len popredné módne domy, ale aj športové značky, ktorých tenisky sa predávajú lepšie ako kedykoľvek predtým a predbiehajú sa v množstve vyprodukovaných návrhov. 

Zachytiť všetky modely a ich farebné vyhotovenia či materiálové úpravy je prakticky nemožné, a preto sme sa rozhodli zostaviť výber TOP 10 najzaujímavejších párov tenisiek za prvú polovicu roka 2021.  

Ako to už býva posledné roky zvykom, aj dnes si naše srdcia získali najmä kúsky s logom Nike, respektíve Air Jordan a značku Adidas zachraňuje len Kanye West a bizarné nápady. 

Názory prezentované v tomto článku nie sú názormi celej redakcie.
Odporúčané
Vybrali sme 15 najzaujímavejších outfitov v podaní Sloveniek a Češiek za uplynulý mesiac  Vybrali sme 15 najzaujímavejších outfitov v podaní Sloveniek a Češiek za uplynulý mesiac 4. júla 2021, 13:30

New Balance 550 „Varsity Gold“

Najčerstvejšia záležitosť v rámci dnešného výberu, ktorá sa na pultoch vybraných predajní objavila len koncom minulého týždňa. Retro siluetu s označením 550 vrátilo vedenie firmy New Balance do svojej ponuky vďaka spolupráci so značkou Aimé Leon Dore a tento krok rozhodne neľutuje. 

Ide o najväčší hit amerického výrobcu za posledné sezóny, a tak nám tentoraz servíruje bielo-zlatý variant s koženým zvrškom, ktorý ľahko skombinuješ so šortkami, ale aj s klasickými džínsami. V obchode StockX ich nájdeš za približne 160 – 180 eur v závislosti od veľkosti, čo je len o niekoľko desiatok eur viac, ako bola ich pôvodná cena (120 eur). 

Toto sú (zatiaľ) najzaujímavejšie páry tenisiek, ktoré sa dostali na pulty predajní v roku 2021
Zdroj: Sneaker District

Air Jordan 4 Retro SE „University Blue“ 

Jeden z najikonickejších modelov s logom Air Jordan sa v priebehu apríla dostal na pulty predajní vo svetlomodrom farebnom vyhotovení, ktoré je odkazom na univerzitu v Severnej Karolíne. 

Michael Jordan nosí družstvo UNC stále vo svojom srdci a my nemáme nič proti, keďže táto farebná kombinácia vyzerá skvelo. Ich pôvodná cena predstavovala rovných 200 eur, pričom aktuálne ich v online obchode StockX nájdeš v priemere za 350 eur. 

Toto sú (zatiaľ) najzaujímavejšie páry tenisiek, ktoré sa dostali na pulty predajní v roku 2021
Zdroj: END.

Air Jordan 1 Retro High OG „Hyper Royal“

Dokážeš si vôbec predstaviť výber najzaujímavejších párov tenisiek bez tohto ikonického modelu, v ktorom Michael Jordan prvýkrát vybehol na palubovku ešte v roku 1984? My nie, a preto silueta Air Jordan 1 vo vysokom vyhotovení nechýba ani v dnešnom článku. 

Ako to už býva zvykom, firma s Jumpmanom v logu vydáva v priebehu roka desiatky rôznych vyhotovení týchto basketbalových krások, no nie všetky stoja za zvýšenú pozornosť. Variant s prívlastkom Hyper Royal by si však nemal prehliadať. Ide o tenisky ako stvorené na aktuálne letné obdobie, ktoré si zamiluješ na prvý pohľad a len ťažko ich v zbierke vymeníš za niečo iné. 

Toto sú (zatiaľ) najzaujímavejšie páry tenisiek, ktoré sa dostali na pulty predajní v roku 2021
Zdroj: END.

Nike Dunk Low „Giraffe“

V prípade, že sleduješ dianie okolo tenisiek, určite vieš, že model Dunk Low patrí v posledných sezónach medzi najhorúcejšie artikle na trhu. Jednotlivé farebné vyhotovenia sa predávajú rýchlejšie ako teplé pečivo v sobotu ráno. A čo je podstatné, nosí ich aj raper Travis Scott, modla pre milióny mladých ľudí po celom svete.

Spomedzi všetkých dostupných kúskov sme sa tentoraz rozhodli pre jednoduchý variant s jemnou zvieracou potlačou. Ak preferuješ nenápadné, ale jedinečné tenisky, ďalej hľadať nemusíš. V ponuke online obchodu StockX ich aktuálne nájdeš aj za menej ako 200 eur.

Toto sú (zatiaľ) najzaujímavejšie páry tenisiek, ktoré sa dostali na pulty predajní v roku 2021
Zdroj: Solebox

adidas YEEZY 450 

Ak má niekto patent na to, ako získať pozornosť, tak je to Kanye West, ktorého často bizarné nápady výrazne presahujú hranice odevného priemyslu. Dnes už bývalý manžel Kim Kardashian dostáva od vedenia spoločnosti Adidas voľnú ruku a model YEEZY 450 je toho dôkazom. 

Zatiaľ najbláznivejší model z raperovho portfólia tenisiek sa na pulty predajní dostal začiatkom marca a búra akékoľvek stereotypy v oblasti športovej obuvi. Samotný interpret ho pritom jedenkrát predstavil ešte rok predtým počas týždňa módy v Paríži. Išlo o mierne odlišný prototyp s číselným označením YEEZY 451, ktorý sa nedostal do predaja. 

Nový pár môže byť tvoj za 300 – 450 eur, stačí, ak navštíviš online obchod StockX. Celočierny variant ťa v prípade záujmu bude stáť trochu menej. 

Toto sú (zatiaľ) najzaujímavejšie páry tenisiek, ktoré sa dostali na pulty predajní v roku 2021
Zdroj: adidas

Air Jordan 3 Retro x A Ma Maniére

Ďalšími teniskami vo výbere tých najzaujímavejších párov za prvých 6 mesiacov tohto roka sú ženské Air Jordan 3 Retro zo spolupráce s A Ma Maniére. 

Nadčasová záležitosť s podtitulom Raised By Women hovorí jasnou rečou a v prípade, že chceš potešiť svoju partnerku, neváhaj. Jednoduchá farebná schéma, prémiové materiály a ľahká kombinovateľnosť robia z týchto basketbalových krások dokonalé tenisky. 

P. S.: Dostupné sú aj vo väčších veľkostiach a na svoje si teda prídu aj muži. 

Louis Vuitton Upcycling Trainers 

Virgil Abloh búra akékoľvek limity vo vnímaní high-endovej módy, o čom nás presvedčil aj počas poslednej prehliadky v Paríži, keď predstavil vyše 20 rozličných vyhotovení tenisiek Nike Air Force 1 s monogramom LV. 

Ešte predtým však pod krídlami francúzskeho módneho domu uviedol do predaja v rámci kolekcie jar/leto 2021 tieto upcyklované krásky, pri ktorých čerpal inšpiráciu v skejtbordových siluetách zo začiatku milénia. Nech si už o práci amerického návrhára myslíš čokoľvek, musíš uznať, že tieto tenisky sú trefou priamo do čierneho. 

Toto sú (zatiaľ) najzaujímavejšie páry tenisiek, ktoré sa dostali na pulty predajní v roku 2021
Zdroj: Louis Vuitton

Nike Vaporwaffle x sacai „Dark Iris“

Spolupráca medzi americkým športovým gigantom a japonskou značkou Sacai je zakaždým hodná zvýšenej pozornosti, čo sa potvrdilo aj pri vydaní nových farebných vyhotovení hybridnej siluety s názvom Vaporwaffle. 

Obe strany sa dohodli, že počas leta popustia uzdu fantázii a predovšetkým fialovo-červený variant vzbudí pozornosť všetkých okoloidúcich. Dobrou správou je, že v ponuke obchodu StockX ich nájdeš už od približne 200 eur. Náš tajný favorit.

Toto sú (zatiaľ) najzaujímavejšie páry tenisiek, ktoré sa dostali na pulty predajní v roku 2021
Zdroj: nss magazine

adidas YEEZY Boost 700 „Bright Blue“

Kanye West si pre seba uchmatol hneď dve miesta vo výbere najzaujímavejších párov tenisiek za prvú polovicu roka 2021. Po extravagantných YEEZY 450 si naše srdcia totiž získalo aj modro-oranžové vyhotovenie modelu YEEZY Boost 700, ktorý sa dostal do predaja pred pár dňami. 

Aj v tomto prípade ide o dokonalé tenisky na aktuálne letné obdobie, s ktorými sa rozhodne nestratíš v dave. 

Toto sú (zatiaľ) najzaujímavejšie páry tenisiek, ktoré sa dostali na pulty predajní v roku 2021
Zdroj: TITOLO

Nike Air Force 1 „Mayumi Yamase“

Záver dnešného článku bude patriť modelu, ktorý po rokoch v nemilosti opätovne vrátil na vrchol popularity A$AP Rocky so svojou skupinou A$AP Mob a odvtedy ich má v zbierke každý. 

Okrem klasických vyhotovení nás vedenie spoločnosti Nike začiatkom tohtoročného leta potešilo aj týmto jednoduchým, ale krásnym variantom plným farieb. Ak ešte nemáš vo svojom šatníku žiadny pár Nike Air Force 1, toto je ideálny spôsob, ako to urýchlene napraviť. V ponuke StockX ich nájdeš aj za menej ako 150 eur, čo sa naozaj oplatí. 

Toto sú (zatiaľ) najzaujímavejšie páry tenisiek, ktoré sa dostali na pulty predajní v roku 2021
Zdroj: Nike
Odporúčané
Čo sa nosí vo svete? Zábery street stylu z Paríža sú ódou na letné outfity aj vrstvenie počas chladnejších večerov Čo sa nosí vo svete? Zábery street stylu z Paríža sú ódou na letné outfity aj vrstvenie počas chladnejších večerov 2. júla 2021, 19:07
Domov
Zdieľať
Diskusia