Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2021, 14:26
Čas čítania 0:42
Adam Novosad TASR

Registrácia do eHranice je povinná. Aj keby si šiel iba nakúpiť do prihraničného mesta, policajti ťa prekontrolujú

NEWS CESTOVANIE OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Polícia oznámila, že bude hranice kontrolovať intenzívnejšie ako doteraz.

Nové pravidlá na hraniciach vyžadujú registráciu do systému eHranica za každých okolností. V praxi to znamená, že ak sa vrátiš naspäť na Slovensko zo zahraničia, bez ohľadu na to, či si priletel z exotickej dovolenky alebo či si bol iba na nákupe v prihraničnom rakúskom meste, platia pre teba rovnaké podmienky a registrácia je povinná.

Ministerstvo zdravotníctva upozorňuje, že registrácia do eHranice je momentálne povinná pre všetky osoby vrátane tých, ktoré absolvovali očkovanie a uplatnia si výnimku z povinnej karantény.

Hranice
Zdroj: TASR/František Iván

Polícia v reakcii na nový režim na hraniciach sprísňuje cestné kontroly pri vstupe do krajiny, pričom hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová potvrdila, že registráciu v systéme eHranica budú priamo na hraniciach kontrolovať policajti.

Odporúčané
10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 1. júla 2021, 9:36

„Bez rozdielu, z akého štátu na Slovensko prichádzate a či si uplatňujete výnimku, ste povinný zaregistrovať sa na stránke Korona.gov.sk cez formulár eHranica,“ konštatuje Eliášová. V novom cestovateľskom semafore platnom od 9. júla už nebude Slovensko rozdeľovať krajiny podľa rizikovosti a jednotlivých farieb, ale rozhodujúcim faktorom bude, či je osoba zaočkovaná.

Ak zaočkovaná nie je, bude musieť automaticky nastúpiť do 14-dňovej karantény, ktorú môže ukončiť negatívnym PCR testom vykonaným najskôr na piaty deň po príchode.

Domov
Zdieľať
Diskusia