Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
30. júna 2021, 9:35
Čas čítania 1:16
Viktor Kniš

Niektorí policajti sa tešili, keď Lučanský spáchal samovraždu, tvrdí bývalý šéf NAKA

NEWS BRANISLAV ZURIAN
Uložiť Uložené

Branislav Zurian tvrdí, že z postu šéfa NAKA odišiel, pretože cítil tlaky od politikov aj špeciálnej prokuratúry pod vedením Lipšica.

Branislav Zurian tvrdí, že keď Milan Lučanský zomrel vo väzbe, dostali sa k nemu správy od operatívcov, ktorých táto informácia potešila. „Jeden z operatívcov mi poslal screenshot obrazovky, ako si policajti, ktorí robili na Lučanského prípade, cez aplikáciu Whatsapp zvestujú správu o jeho smrti. Bolo tam samé: Yes! Yes! Palec hore. Tešili sa, oslavovali. To bolo strašné. To bolo strašné,“ povedal Zurian v rozhovore pre Plus 7 dní

Ide o jeho prvý dlhý rozhovor po odchode z postu šéfa NAKA, odkiaľ podľa svojich slov odišiel, pretože cítil tlaky od ministra vnútra Romana Mikulca a Úradu špeciálnej prokuratúry pod vedením Daniela Lipšica.

Zurian
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Zurian navyše tvrdí, že vojna v polícii, konkrétne medzi policajtmi v Národnej kriminálnej agentúre, je realitou. Niektorí vraj podľa jeho informácií konajú pri vyšetrovaniach aj v prospech súčasného ministra vnútra Mikulca, ktorý údajne zobral úplatok v tisíckach eur. Vec sa vraj nevyšetrovala, pretože to tak policajti slúžiaci tejto vláde chceli, tvrdí Zurian.  

Odporúčané
Exšéf NAKA Zurian sa ukrýva v rusky hovoriacom štáte: Stále sa otáčam, kde na mňa vyskočia kukláči Exšéf NAKA Zurian sa ukrýva v rusky hovoriacom štáte: Stále sa otáčam, kde na mňa vyskočia kukláči 14. novembra 2021, 12:30

„Dano Čech mi hovoril, že Mikulec vraj zobral niekoľko tisíc eur za nejaký IT systém, ešte keď pôsobil vo Vojenskom spravodajstve. Čechovi to vraj povedal Imrecze,“ tvrdí exšéf NAKA.

Bývalý generálny riaditeľ sekcie daní na finančnej správe Daniel Čech sa medzičasom dohodol na vine a treste, keďže bol ochotný spolupracovať s políciou. Bývalý šéf finančnej správy Imrecze je vo väzbe pre 42-miliónovú kauzu Mýtnik. 

Odporúčané
Končí šéf NAKA Branislav Zurian. Bol Lučanského kamarát a vypovedá proti nemu kajúcnik, ktorému vraj vyzradil utajovanú skutočnosť Končí šéf NAKA Branislav Zurian. Bol Lučanského kamarát a vypovedá proti nemu kajúcnik, ktorému vraj vyzradil utajovanú skutočnosť 11. mája 2021, 14:18

Zurian si aj dnes myslí, že Milan Lučanský bol nevinný. Rovnako odsúdil sériu posledných zásahov operatívcov NAKA a samotné akcie považuje za neprimerané.

Týka sa to nielen toho, že jemu osobne vyvalili dvere baranidlom, kým bol v Chorvátsku, ale nepáčil sa mu ani spôsob zadržania Moniky Jankovskej a ďalších. „Niektorí ľudia pracujúci na veľkých prípadoch sú premotivovaní, stali sa z nich hrdinovia a nevedia to osobnostne zvládnuť,“ vysvetľuje si situáciu Branislav Zurian, ktorý sa v minulosti preslávil aj ako policajt, ktorý pomohol objasniť niektoré mafiánske vraždy. 

Zuriana nedávno obvinili zo zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti, prokurátor neskôr obvinenia zrušil ako nedôvodné. 

Domov
Zdieľať
Diskusia