Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2021, 14:18
Čas čítania 2:49
Viktor Kniš

Končí šéf NAKA Branislav Zurian. Bol Lučanského kamarát a vypovedá proti nemu kajúcnik, ktorému vraj vyzradil utajovanú skutočnosť

NEWS BRANISLAV ZURIAN NÁRODNÁ KRIMINÁLNA AGENTÚRA
Uložiť Uložené

Branislav Zurian požiadal o prepustenie z funkcie šéfa Národnej kriminálnej jednotky. Z polície definitívne odíde 15. mája.

Súčasný riaditeľ Národnej kriminálnej jednotky Branislav Zurian končí vo svojej funkcii. Z NAKA aj z polície odchádza k 15. máju 2021 na vlastnú žiadosť. „Všetko sa raz končí, každý raz odíde a v súčasnej dobe to cítim práve takto,“ povedal Zurian Hospodárskym novinám. Presný dôvod náhleho odchodu zatiaľ neprezradil. 

Odporúčané
Makó je jeden z najväčších zločincov, hovorí šéf NAKA. Heslo „buď si hráč, alebo s*áč“ porušil za dve hodiny od zadržania Makó je jeden z najväčších zločincov, hovorí šéf NAKA. Heslo „buď si hráč, alebo s*áč“ porušil za dve hodiny od zadržania 10. marca 2021, 15:52

Denník N upozorňuje, že ešte v polovici marca 2021 v rozhovore povedal, že z polície neodíde v čase, keď proti nemu svedčia niektorí spolupracujúci obvinení. „Som na životnej križovatke, ale cítim sa ako poctivý policajt, ktorý zasvätil službu boju proti zločinu, a rozhodne neodídem v čase, keď sú na mňa takéto výpovede alebo anonymy,“ povedal Zurian pre Denník N. 

Zurian
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Beňa: Vyzradil mi utajované skutočnosti

Bývalý námestník SIS Boris Beňa polícii povedal, že Branislav Zurian mu ako šéf NAKA vyzradil utajované skutočnosti o odpočúvaní exšéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa. 

Domov
Zdieľať
Diskusia