Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2021, 15:52
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš

Makó je jeden z najväčších zločincov, hovorí šéf NAKA. Heslo „buď si hráč, alebo s*áč“ porušil za dve hodiny od zadržania

NEWS BRANISLAV ZURIAN
Uložiť Uložené

Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Branislav Zurian popísal v rozhovore pre Denník N svoj vzťah s Milanom Lučanským aj pomery v polícii.

Súčasný riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Branislav Zurian rozprával v rozhovore pre Denník N aj o svojom vzťahu s bývalým policajným prezidentom Milanom Lučanským, ktorý spáchal v závere roka 2020 samovraždu vo väzbe v Prešove.

 „Do poslednej chvíle som veril, že Milan dvoma vetami vysvetlí, že ide o hlúposti. Vôbec som nemal informácie o tom, kto a čo proti nemu vypovedá,“ povedal Zurian s tým, že je podľa neho v prípade viacero otáznikov a Lučanského obvinenie bol pre neho veľký šok. Bol to práve bývalý šéf polície, kto Zuriana do NAKA dostal. Mali dobrý osobný vzťah, stretávali sa vo dvojici.

Súčasný riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry tvrdí, že sa od svojho nástupu do funkcie vyhýba spoločenským akciám. Zúčastnil sa len na jednej, z ktorej vraj odišiel ako prvý. „Raz som bol na oslave jeho (Lučanského - pozn. red.) päťdesiatky na Bôriku, ale odišiel som odtiaľ prvý. Nevyhľadávam spoločnosť mnohých ľudí,“ povedal Denníku N. 

Odporúčané
Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó 4. decembra 2020, 10:18

Zurian komentoval aj aktuálne dianie v súvislosti so zatýkaním bývalých vysokopostavených policajných funkcionárov. Niektorých z nich aj osobne poznal. Lučanský podľa Zuriana nemohol odvolať bývalého zástupcu riaditeľa útvaru zvláštnych policajných činností Norberta Paksiho , „lebo o to, aby ho nechal vo funkcii, ho požiadal Milan Krajniak kvôli Danovi a aj Kali.“ Kali je v tomto prípade Robert Kaliňák. 

Zurian pozná aj Ľudovíta Makóa, ktorý dnes ako spolupracujúci obvinený rozsiahlym spôsobom opisuje trestnú činnosť vo viacerých veľkých kauzách. „Makóa považujem za jedného z najväčších zločincov, ktorý sa držal hesla „buď si hráč, alebo sráč“. V jeho prípade bol tým hráčom po zadržaní asi dve hodiny,“ povedal šéf NAKA Denníku N. 

Domov
Zdieľať
Diskusia