Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2021, 15:41
Čas čítania 2:30
Viktor Kniš

Kočner má na krku ďalšie obvinenie z objednávky vraždy. Za Lipšica a Žilinku mu hrozia dlhé roky vo väzení

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Marianovi Kočnerovi vzniesli obvinenie v súvislosti s prípravou vrážd.

Mariana Kočnera obvinili v pondelok z troch objednávok vrážd. Ide o súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a prokurátora generálnej prokuratúry Petra Šufliarskeho.

Ako prvý o tom informoval Denník N. Obvinenie súvisí s prípravou vrážd, dokonané totiž neboli. 

Za Žilinku mala byť odmena 70-tisíc, za Lipšica 200-tisíc. Sprostredkovateľ Zoltán Adruskó objednávku na poslednú chvíľu odvolal. Objednávka na Šufliarskeho údajne vznikla až po vražde Jána Kuciaka. 

Andruskó a Marček sa priznali, Zsuzsová nie

V tomto prípade figurujú aj ďalšie známe mená – konkrétne tie, ktoré pozná verejnosť z kauzy Kuciak. Z príprav vrážd pôvodne obvinili koncom augusta 2019 Alenu Zsuzsovú, Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka a Zoltána Andruskóa.

Podobne ako v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, Andruskó odsúdený na 15 rokov aj Marček odsúdený na 25 rokov s políciou spolupracujú. To pravdepodobne viedlo k tomu, že momentálne nie sú medzi obvinenými v prípade troch nedokonaných vrážd, zistila TV Markíza od zdrojov z polície. 

Domov
Zdieľať
Diskusia