Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. apríla 2016, 18:08
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Coca-Cola, mínusové teploty a aj horúca voda. Vydržali iPhone 6s Plus a Galaxy S7 edge extrémny test odolnosti?

TECH APPLE SAMSUNG
Uložiť Uložené

Dva hi-end smartfóny podstúpili netradičnej skúške, kde si najprv okúsili kúpeľ v populárnom tmavom nápoji a potom putovali na pár hodín do mrazáku.

O tom, že najnovší 5.5-palcový iPhone od Apple disponuje zvýšenou odolnosťou, sa už niekoľkokrát hovorilo. Na rozdiel od Galaxy S7 edge ale neprešiel žiadnou certifikáciou, ktorá by predstavovala akúsi záruku, že to tak naozaj aj je. Nejaké to obliatie vodou alebo zmoknutie na slabšom daždi teda podľa všetko zrejme znesie. A vyzerá to tak, že aj kompletné ponorenie trvajúce niekoľko hodín vrátane poriadne chladného prostredia. Dokazuje to test odolnosti, za ktorým stojí YouTuber Adrian Isén, odborník na spotrebiteľské technológie.

Vo svojom videu položil obe vlajkové lode populárnych výrobcov do dvoch plastových nádobiek a tam ich zalial Coca-Colou. Hneď na to vložil zatvorené nádobky do mraziarenského boxu, kde zostali následujúcich viac ako 9 hodín. Po uplynutí času boli smartfóny rozmrazené prostredníctvom vretej vody z rýchlovarnej konvice. A výsledok? Galaxy S7 edge fungoval vďaka certifikácii IP68 bez akýchkoľvek väčších komplikácií ďalej, zakiaľ čo iPhone 6s Plus displej nerozsvietil. Stalo sa tak až neskôr po pripojení nabíjačky.

Späť
Zdieľať
Diskusia