Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2014, 21:52
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

540 koňový truck Volvo FH vyzval 1360-koňový Koenigsegg One:1! Ako závod dopadol?

TECH VOLVO
Uložiť Uložené

Volvo Trucks opäť vypustilo do sveta zaujímavé video nabité netradičnou akciou.

Ako sme si už zvykli, Volvo, teda presnejšie oddelenie Volvo Trucks, nám už neraz potvrdilo, že medzi truckmi má najzaujímavejšie reklamy a promá na svoje modely. Po spote, v ktorom sám Claes Nilsson, prezident spoločnosti Volvo Trucks odpromoval pevnosť a nosnosť truckov a následne po mimoriadne zaujímavej a neskôr virálnej roznožke Jean-Claude Van Dammea sme sa dočkali ďalšieho počinu. Ten sa tentokrát odvoláva na úplne novú prevodovku v najvyššej rade ťahačov, v trucku Volvu FH. Keďže kompetentní uviedli, že jej základ pochádza zo športových automobilov, rozhodli sa túto novinku odprezentovať opäť velkolepo.

V nedávno teaseri sme sa dozvedeli, že švédsky, 540-koňový ťahač vyzval jeden z najznámejších súčasných hyperšportov, mimochodom pochádzajúci tiež zo Švédska. Podstatou výzvy je závod na závodnom okruhu, kde Volvo FH (samozrejme bez prívesu) má prejsť jedno kolo rýchlejšie ako prejde Koenigsegg Agera One:1 dve kolá. I keď teaser vyzera naozaj zaujímavo, azda nik nepredpokladal, že nejaký ťahač môže byť rýchlejší ako jedno z najrýcheljších súčasných automobilov sveta. Samozrejme, žiadne prekvapenie sa ani nestalo, dokonca 1360-koňový a 1360 kilogramov vážiaci hyperšport túto výzvu vyhral aj napriek jednokolovému „trestu“. Každopádne, Volvo opäť prinieslo zaujímavé promo plné akcie, kde odhliadnuc od výsledku bol najdôležitejším faktom dvojspojkový automat. Volvo FH je totiž údajne prvý truck na svete, ktorý disponuje danou športovou prevodovkou.

540 koňový truck Volvo FH vyzval 1360-koňový Koenigsegg One:1! Ako závod dopadol?

Späť
Zdieľať
Diskusia