Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
29. mája 2021 o 8:55
Čas čítania 0:57
Tímea Krauszová

V USA funguje očkovacia lotéria, prvou milionárkou sa stala 22-ročná Abbigail

V USA funguje očkovacia lotéria, prvou milionárkou sa stala 22-ročná Abbigail
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Vidina výhry Američanov zjavne motivuje, záujem o očkovanie za necelý týždeň narástol o tretinu.

V USA sa po očkovaní môžeš zapojiť do špeciálnej lotérie a vyhrať milión dolárov. Takto tam motivujú zatiaľ nerozhodnutých alebo váhajúcich ľudí, aby sa dali zaočkovať, a zjavne to funguje. V štáte Ohio za 5 dní stúpla miera zaočkovanosti o 28 %. Ďalšou dávkou motivácie zrejme bude fakt, že vďaka lotérii majú v USA prvú covidovú milionárku. Len 22-ročná Abbigail Bugenskeová tomu podľa New York Times spočiatku ani nemohla uveriť, guvernér jej s prekvapivou správou zavolal v čase, keď šoférovala a šla k rodičom na návštevu.

Myslela si, že je to len žart

Krátko po telefonáte jej však prišlo množstvo správ od priateľov a známych, ktorí jej blahoželali. Do domu rodičov vošla s krikom; bola taká bez seba, až si chvíľu mysleli, že je niečo zle.

Bugenskeová mala štátnice v roku 2020 a pracuje ako inžinierka. Vďaka covidovej lotérii sa jej teraz úplne zmení život.

Abbigail Bugenskeová, lotéria, amerika, USA, očkovanie
Zdroj: TASR/AP

Nápad na lotériu podobnú našej bločkovej, kde sa však zapojiť môžeš až po tom, čo sa dáš zaočkovať, funguje okrem Ohia aj v ďalších štátoch. Zapojili sa Colorado, Maryland, Oregon či Kalifornia, kde sa môžu vyhrať rôzne ceny. Ďalšie dva milióny ľudí, ktorí sa dajú najbližšie zaočkovať, dostanú 50-dolárovú kreditku, štát rozdá aj 16,5 milióna dolárov ako hotovostné výhry (tridsať ľudí môže vyhrať 50-tisíc a desať ľudí, ktorých náhodne vyžrebujú, dostane 1,5 milióna).

Podľa New York Times však záujem o vakcíny nerastie u ľudí, ktorí sú zásadne proti. Bugenskeová sa registrovala, hneď ako to bolo možné, teda skôr než nejakú lotériu vôbec oznámili.

Odporúčané
V novej časti Priateľov sa objavil aj Slovák Attila. Prezradil nám, ako sa tam dostal a či sa mu špeciálna epizóda páčila V novej časti Priateľov sa objavil aj Slovák Attila. Prezradil nám, ako sa tam dostal a či sa mu špeciálna epizóda páčila 28. mája 2021 o 15:17
Domov
Zdieľať
Diskusia