Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2021 o 21:46
Čas čítania 0:34
Viktor Kniš

Slováci zvíťazili v prvom zápase majstrovstiev sveta v hokeji proti Bielorusku

NEWS MAJSTROVSTVÁ SVETA V HOKEJI 2021
Uložiť Uložené

Úvod do majstrovstiev sveta v hokeji sa slovenským mladíkom v seniorskom mužstve vydaril.

Slovenskí hokejisti zvíťazili v debutovom zápase na hokejových majstrovstvách sveta 2021, v ktorom sa stretli s výberom Bieloruska. Náš výber mladíkov v seniorskom mužstve zahviezdil najmä v prvej tretine, keď v priebehu necelých 10 minút padli do bieloruskej brány tri góly. Dvakrát sa trafil Pospíšil a raz Cehlárik. 

V druhej tretine sa už o niečo viac darilo aj súperovi, nádejné pokusy však premeniť nedokázal. Slovákom sa darilo aj v streleckej aktivite a ukázali, že dokážu hrať agresívny a ofenzívny hokej. 

Odporúčané
PREHĽAD: Program slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v hokeji 2021 PREHĽAD: Program slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v hokeji 2021 15. mája 2021 o 9:30

Začiatkom poslednej tretiny réžiu nad zápasom opäť prevzalo slovenské mužstvo. V piatej minúte skóroval Hrivík.

Štyri formácie reprezentačne neskúsených Slovákov však nedokázali poslednú fázu zápasu udržať v rovnakom tempe. V krátkom čase síce inkasovali dva góly, konečný výsledok 5 : 2 však znamená plný bodový zisk v náročnom zápase. 

Slováci budú hrať najbližšie v nedeľu o 11.45 h, keď sa stretnú s Veľkou Britániou. Aj v tomto dueli bude náš výber favoritom.

Hokej
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia