Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2021, 9:30
Čas čítania 5:32
Jakub Paulík

Mal tri nohy a dva pohlavné orgány. Francúzska prostitútka s dvomi vagínami ho vraj chcela pre seba

Mal tri nohy a dva pohlavné orgány. Francúzska prostitútka s dvomi vagínami ho vraj chcela pre seba
Zdroj: Ringling Bros. and Barnum & Bailey
ZAUJÍMAVOSTI FREAK SHOW
Uložiť Uložené

Mohol sa uzavrieť pred svetom, no otvoril sa mu a stal sa slávnym.

Keď sa narodil, pôrodná asistentka vraj bola z jeho zjavu zhrozená. Malé zakrvavené dieťa, ktoré držala v rukách, malo tri malé nôžky a dva pohlavné orgány. Čo s tým? Operácia koncom 19. storočia neprichádzala do úvahy, chlapec by totiž mohol prísť o život.

O trojnohom Frankovi Lentinim sa postupne dozvedeli všetci obyvatelia sicílskej obce Rosolini a považovali ho za prekliatie rodiny. Frank však dosiahol v živote väčší úspech ako väčšina jeho neprajníkov. Vyrazil do sveta a stal sa slávnym šoumenom. So svojou treťou nohou hrával futbal a vraj ju využíval pri plávaní ako kormidlo.

Ako veľmi pôsobivý muž, ktorému nechýbala inteligencia, charizma či dokonca dva pohlavné orgány, mohol mať množstvo žien. Záujem o neho vraj prejavovala aj istá francúzska prostitútka s dvomi pohlavnými orgánmi, Frank však mal manželku a deti. Podľa svojich zápiskov bol zástancom monogamie. O svojom sexuálnom živote sa rozpísal v malej brožúre, kde mladým ľuďom odporúčal cudnosť a cnosť.

Odporúčané
Prebodli ho mečom, no nič necítil. Pri vystúpeniach tajomného Mirina Daja odpadávali diváci Prebodli ho mečom, no nič necítil. Pri vystúpeniach tajomného Mirina Daja odpadávali diváci 29. januára 2021, 9:30
V tomto článku si prečítaš:
  • V akých športoch vynikal vďaka tretej nohe.
  • Odkiaľ čerpal motiváciu žiť.
  • Ako si kupoval topánky.
  • Ako si vraj dopisoval s prostitútkou so štyrmi prsami a dvomi pohlavnými orgánmi.
  • Čo zistil v domove pre deti s telesnými nedostatkami.
Frank Lentini.
Frank Lentini. Zdroj: Ringling Brothers a Barnum & Bailey

Tretia noha ako stolička

„Nikdy som sa nesťažoval. Myslím si, že život je krásny a baví ma žiť ho,“ zaznelo podľa webu Sideshow World z úst muža s dvomi pohlavnými orgánmi, tromi nohami a so šestnástimi prstami, ktorý pôsobil ako umelec v takzvaných freak šou.

V dospelosti navyše vtipkoval, že je zrejme jediným človekom na svete, ktorý nepotrebuje na sedenie stoličku. V prípade potreby si totiž môže sadnúť na svoju tretiu nohu. Týmto spôsobom vraj aj pri interview bavil novinárov a následne s úsmevom na tvári odpovedal na otázky o svojom živote.

Keď chodieval do obchodu na nákupy, údajne si zakaždým kupoval dva páry topánok. Zvyšnú štvrtú následne podaroval kamarátovi, ktorý prišiel o jednu nohu, takže sa v tomto ohľade skvelo dopĺňali, píše History Daily. Či to myslel vážne alebo len vtipkoval, nevieme s istotou. Určite to však veľa vypovedá o jeho pozitívnom prístupe k životu a o tom, že sa pre svoju biologickú deformáciu netrápil.

Odporúčané
Mužovi z brucha vyrástlo parazitické dvojča: abnormalitu využil vo svoj prospech a stal sa cirkusovou hviezdou Mužovi z brucha vyrástlo parazitické dvojča: abnormalitu využil vo svoj prospech a stal sa cirkusovou hviezdou 16. apríla 2024, 14:30

Takýto postoj si však vybudoval až postupom času. Ako dieťa bol, pochopiteľne, zo svojej odlišnosti nešťastný. Vo svojom okolí nachádzal iba výsmech a oprieť sa nemohol ani o vlastnú rodinu.

Frank Lentini vyzeral od pása vyššie ako bežný muž. Ak by si oproti nemu sedel pri stole, ani si nevšimneš, že z jeho pravého boka mu vyrástla tretia noha. Tá mala patriť jeho dvojčaťu, ktoré sa však nikdy nedostalo na svet. „Moja matka neporodila dve deti. Bolo to viac ako jedno, ale menej než dve,“ hovorieval o sebe.

Z jeho tretej nohy vyrástla ešte maličká zdeformovaná štvrtá noha, ktorá sa však bežne nespomína. Dĺžka každej z jeho štyroch nôh bola odlišná, štvrtú však poriadne ani nevidno. Obdobnou deformáciou trpela aj umelkyňa Myrtle Corbinová, prezývaná Štvornohá Myrtle.

Hanba a prekliatie rodiny

V minulosti sa povrávalo, že Frank je zdeformovaný, lebo jeho matka pred pôrodom navštívila muža, ktorý vyrábal kočiare s tromi nohami, informoval taliansky denník Corriere della Sera. Poverčiví ľudia vnímali teda dieťa ako istú formu prekliatia.

Odporúčané
Najškaredšia žena sveta si ročne zarobila viac ako priemerný Slovák za celý život. Po smrti manžela musela uživiť štyri deti Najškaredšia žena sveta si ročne zarobila viac ako priemerný Slovák za celý život. Po smrti manžela musela uživiť štyri deti 7. februára 2023, 12:30

Publicistovi Salvatoremu Spadarovi sa podarilo zistiť, že Frank sa narodil na Sicílii v obci Rosolini v roku 1889 ako piate z dvanástich detí (taliansky denník však uvádza, že bol jedináčik). Po jeho narodení bola údajne pôrodná asistentka Maria zhrozená. Dieťa s tromi nohami pri svojej práci jakživ nevidela. Kým bol Frank dieťa, lekár zvažoval, že by mu tretiu nohu amputoval. Keďže by však pri operácii mohol prísť o život, radšej to neriskoval.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 98621 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa pokúšal skryť svoju tretiu nohu.
  • Kto sa o neho staral, keď ho rodičia vzhľadom na hanbu poslali preč.
  • O jeho prístupe k sexu.
  • Ako dodnes oslavujú Franka Lentiniho aj jeho pravnuci.
  • Aký mala sexuálny život Štvornohá Myrtle s dvomi pohlavnými orgánmi.
Domov
Zdieľať
Diskusia