Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2021, 11:36
Čas čítania 1:08
Martin Mičuda

Genesis to so vstupom do Európy myslí vážne. G70 Shooting Brake je ušitý na mieru európskemu zákazníkovi

Genesis to so vstupom do Európy myslí vážne. G70 Shooting Brake je ušitý na mieru európskemu zákazníkovi
Zdroj: Genesis
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY GENESIS
Uložiť Uložené

Kórejská automobilka ukázala v poradí už piaty model vo svojom novom portfóliu.

Luxusná odnož značky Hyundai v priebehu zopár mesiacov ukázala hneď niekoľko noviniek. Ich spoločným znakom sú predelené alebo, ak chceš, zdvojené svetlomety na oboch koncoch.

Reč je o automobilke Genesis a modeloch G70, G80, GV70 či GV80, ktoré okrem špecificky tvarovaných svetiel spoznáš aj podľa rozmernej zužujúcej sa masky. Kórejský výrobca odjakživa netajil snahu zaujať na európskom trhu, no a teraz prichádza prvá lastovička.

 
Genesis totiž ukázal ďalší zaujímavý luxusný počin, ktorý má byť zároveň aj prvým modelom, ktorý bol navrhnutý špeciálne pre Európu. Vo veci je štýlové kombi s názvom G70 Shooting Brake.

Praktickejší a zároveň vizuálne zaujímavejší model je odvodený od klasického sedanu G70 a podľa výrobcu má ísť o odpoveď na potreby európskej klientely. Nafúknutý zadok totiž so sebou prináša až o 40 litrov väčší batožinový priestor (sedan má len 330 litrov) a luxusný interiér s komfortnými prvkami. 

Genesis, G70 Shooting Brake,
Zdroj: Genesis

Novinka meria 4 685 x 1 850 x 1 400 milimetrov a jej rázvor má 2 835 milimetrov, čo sú teda v oboch prípadoch identické údaje, aké má aj klasický sedan. Pre predstavu, G70 ako také je vlastne technický súrodenec Kie Stinger, o čom svedčia aj rozmery. 

Domov
Zdieľať
Diskusia