Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2021, 14:07
Čas čítania 1:02
Daniel Mikolášik

Tínedžeri v uniforme? Minimálny vek na vstup do polície by sa mohol znížiť na 18 rokov, tvrdí policajný prezident

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Policajný zbor pravdepodobne čakajú veľké zmeny. Kovařík je aj za zrušenie menoviek na uniforme

Minimálny vek na vstup do polície by sa mohol znížiť z 21 na 18 rokov. Mladí ľudia by mohli doplniť najmä neobsadené miesta v základných útvaroch. Ďalšou novinkou v polícii by mohlo byť zrušenie povinných menoviek na uniformách. Pre TASR to povedal policajný prezident Peter Kovařík. Návrhy by mali byť súčasťou pripravovanej novely zákona o Policajnom zbore (PZ).

Odporúčané
REPORTÁŽ: Ako v noci policajti kontrolujú zákaz vychádzania? REPORTÁŽ: Ako v noci policajti kontrolujú zákaz vychádzania? 12. marca 2021, 14:30

„Podľa platnej legislatívy policajti nastupujú, keď majú 21 rokov, čo nám spôsobuje obrovské problémy, pretože mladí ľudia, ktorí skončia strednú školu, si nájdu zamestnanie a potom, keď sú zabehnutí v živote, usadení, nemajú záujem vracať sa do Policajného zboru,“ argumentoval šéf polície.


V súvislosti s plánovanými zmenami na prezídiu, najmä posilnením finančného vyšetrovania a analytických kapacít, sa chce polícia zamerať na ľudí, ktorí vychádzajú zo škôl s odborným vysokoškolským vzdelaním. Záujemcu by pripravovali priamo na určenú tabuľku. Takto by chceli naplniť asi polovicu plánovaných pozícií, ďalších ľudí chcú hľadať vo vnútorných kapacitách.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Polícia SR
Domov
Zdieľať
Diskusia