Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2021, 17:46
Čas čítania 0:52
Tímea Krauszová

Elon Musk má za sebou náročný týždeň, prišiel o 25 miliárd dolárov

Elon Musk má za sebou náročný týždeň, prišiel o 25 miliárd dolárov
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain
NEWS ELON MUSK KRYPTOMENY SPACE X
Uložiť Uložené

Celková hodnota jeho majetku utrpela ranu po udalostiach uplynulého týždňa.

Miliardár a filantrop Elon Musk v sobotu účinkoval v populárnej komediálnej americkej šou Saturday Night Live, kde si vyskúšal rolu hosťujúceho moderátora. Počas toho len tak medzi rečou oznámil, že trpí poruchou autistického spektra. Rozpútal tým veľké množstvo diskusií online, no to nebola jediná vec, ktorá jeho meno dostala na titulky médií.

Odporúčané
Vystúpenie Elona Muska v SNL bolo pre dogecoin prepadákom. Hodnota mémovej kryptomeny počas šou výrazne klesla Vystúpenie Elona Muska v SNL bolo pre dogecoin prepadákom. Hodnota mémovej kryptomeny počas šou výrazne klesla 9. mája 2021, 8:59

Je o 25 miliárd chudobnejší

V SNL sa snažil spopularizovať aj kryptomenu doge, ktorá však zaznamenala prepad ceny (už sa však škriabe späť na pôvodné hodnoty). Tesla navyše prestala prijímať platby v bitcoine, ktorý takisto zaznamenal asi 15 % prepad. Hoci kryptomenám Musk naďalej vyjadruje dôveru, nechcel podporovať využívanie fosílnych palív, ktoré sa spotrebúvajú pri ťažbe.

Podľa Business Insider celková hodnota majetku Elona Muska následkom udalostí posledných dní klesla, a to až o 25 miliárd dolárov. Hodnota majetku miliardára a šéfa firiem Tesla a SpaceX je teraz podľa indexu miliardárov 159 miliárd dolárov.

Medzičasom sa však firme SpaceX darí. Len prednedávnom predstavila svoj plán otestovať raketu Starship po tom, čo úspešne vzlietol aj pristál prototyp vôbec po prvýkrát. S touto raketou chce SpaceX jedného dňa lietať na Mesiac či Mars. Počas predchádzajúcich testov prototypov SN8 či SN9 rakety explodovali, raketa SN10 pristála, ale po chvíli vybuchla a raketa SN11 zase vybuchla krátko pred pristátím. 

Odporúčané
VIDEO: Historický moment spoločnosti SpaceX. Rakete Starship sa prvýkrát podarilo pristátie na zemi VIDEO: Historický moment spoločnosti SpaceX. Rakete Starship sa prvýkrát podarilo pristátie na zemi 6. mája 2021, 8:24
Domov
Zdieľať
Diskusia