Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2021, 13:44
Čas čítania 0:42
Tímea Krauszová

V Tatrách majú zaočkovaní výhodu. Podnik ponúka zľavu pre všetkých, ktorí majú potvrdenie o vakcinácii

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Možno sa zapojí viac podnikov.

Po viacerých príkladoch zo zahraničia to vyzerá tak, že aj na Slovensku budú mať zaočkovaní ľudia výhody od súkromného sektora. Dvaja tatranskí podnikatelia sa rozhodli, že svojim zákazníkom dajú 20 % zľavu na všetko, čo skonzumujú, ak sa preukážu potvrdením o očkovaní proti koronavírusu. Informoval o tom Nový Čas s tým, že ide o gastroprevádzku v Smokovci. 

Odporúčané
Toto je najmladší kryptomiliardár sveta. Vitalik Buterin má svoje mince na verejnej adrese, zanechal školu a pochádza z Ruska Toto je najmladší kryptomiliardár sveta. Vitalik Buterin má svoje mince na verejnej adrese, zanechal školu a pochádza z Ruska 12. mája 2021, 9:39

Zľava pre očkovaných

Podľa Nového Času je možné, že sa k milej iniciatíve pripoja aj ďalšie tatranské podniky. Potom by napríklad z letnej dovolenky na Slovensku viac benefitovali tí, ktorí sú zaočkovaní.

Za nápadom stoja bratia Marek a Daniel Jakubčákovci, ktorých k tomu inšpiroval ich nebohý dedko. Volal sa Viktor Prikazský a bol virológ, lekár a riaditeľ Okresnej hygienickej stanice v Poprade. Podľa slov Mareka Jakubčáka sa zaslúžil o očkovanie proti detskej obrne v Československu, no pracoval aj v zahraničí, kde bol súčasťou globálneho programu celosvetového očkovania proti pravým kiahňam a variole.

Dokonca nezaháľal ani na dôchodku – pracoval na vývoji očkovacích látok v Belgicku. „Je to aj také poďakovanie môjmu dedovi, ktorý propagoval a organizoval očkovanie u nás a vo svete už pred 40 rokmi,“ opísal svoje pohnútky smokovecký podnikateľ.

Domov
Zdieľať
Diskusia