Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2021, 22:05
Čas čítania 0:26
Viktor Kniš

Vo Svidníku evakuujú stovky ľudí z celého sídliska, hrozí výbuch bomby

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Podľa dostupných informácií od miestnych museli evakuovať približne 100 rodinných domov. Na mieste zasahovali hasiči aj s autobusom, ktorým evakuovali domácich.

V meste Svidník podvečer vykopali pri rekonštrukčných prácach bombu z 2. svetovej vojny. Vzhľadom na hrozbu možného výbuchu sa polícia rozhodla evakuovať ľudí z približne 100 domov, ktoré sa nachádzajú v blízkom okolí dvora, na ktorom výbušninu bager vykopal. Z informácií miestnych vyplýva, že ide o približne 100-kilovú leteckú bombu. 

„Na mieste sú pyrotechnici, policajti, hasiči, záchranári a ľuďom, ktorí nemajú kam ísť, mesto poskytlo priestory v dome kultúry. Na ceste je aj hasičský evakuačný autobus,“ informuje mestská poslankyňa Katarína Siváková. Väčšina ľudí našla útočisko u blízkej rodiny, preto nemuseli využiť náhradné ubytovacie služby. Domov sa budú môcť pravdepodobne vrátiť až v stredu ráno. 

Pyrotechnici výbušninu zabezpečia a následne prevezú do vojenského priestoru Valaškovce v Humennom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia