Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. mája 2021, 11:53
Čas čítania 1:24
Dominik Vetrák

Jupiter’s Legacy je jedno z najväčších prekvapení roka. Tento superhrdinský seriál od Netflixu si zamiluješ

Jupiter’s Legacy je jedno z najväčších prekvapení roka. Tento superhrdinský seriál od Netflixu si zamiluješ
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY JUPITER’S LEGACY
Uložiť Uložené

Na Netflixe nájdeš nový superhrdinský seriál. A rozhodne stojí za to vidieť ho.

Od uplynulého víkendu je na Netflixe Jupiter’s Legacy. Superhrdinský seriál podľa komiksov Marka Millara (Old Man Logan, Civil War, Kick-Ass) je pre nás jedným z najväčších prekvapení tohto roka. Po traileroch sme čakali fajné béčko, ničím výnimočný seriál od Netflixu, na ktorý sa však dobre pozerá a rýchlo ho zhltneme. Pravda je však trochu komplikovanejšia a nás to teší. 


Seriál je oveľa lepší, než sme čakali. Dej hovorí o skupine superhrdinov a rodine, ktorá ochraňuje planétu už od roku 1929. Príbeh rozprávajú v dvoch rovinách. Jedna sa venuje súčasnosti, a teda modernému svetu, kde sú už hrdinovia zostarnutí a majú deti, ktoré sa snažia vychovať tak, aby ich mohli nahradiť a ochraňovať Zem, keď oni zomrú. V druhej rovine sa pozeráme do minulosti – do roku 1929, keď sa to celé začalo.

Odporúčané
Tvorca vizuálnych efektov Vlado Valovič prezrádza, ako robia počítačové efekty pre Harryho Pottera, Pirátov Karibiku či Aquamana Tvorca vizuálnych efektov Vlado Valovič prezrádza, ako robia počítačové efekty pre Harryho Pottera, Pirátov Karibiku či Aquamana 11. mája 2021, 9:30

Zaujímavé je, že Jupiter’s Legacy ti neukáže zrod hrdinov v jednej epizóde či v rýchlom flashbacku. Získanie schopností vo vtedy ešte celkom obyčajnom svete bez nadľudí je celkom komplexná dejová línia s viacerými postavami, zvratmi a významnými dejovými udalosťami, ktoré formujú postavy. Užiješ si teda obidve časové roviny, bližšie spoznáš až prekvapivo charakterovo bohaté postavy a užiješ si aj skvelý dobový vizuál s úžasnými kostýmami. 

Akcia je celkom dobrá, no nie je jej veľa. V modernom svete má schopnosti už hocikto a nie sú až také výnimočné. Niektoré z nich sú originálne, niektoré generické, spĺňajú však svoj účel a tvorcovia s nimi pracujú dobre. Po piatich častiach z ôsmich by sme však ocenili viac akcie – a najmä takej, ktorá by nás uchvátila. Ani doterajší najväčší súboj nebol úplne top. 

Jupiter’s Legacy.
Jupiter’s Legacy. Zdroj: Netflix

Herci podávajú prekvapivo nadpriemerné výkony a bavia nás aj ich postavy. Milým prekvapením je aj Josh Duhamel v hlavnej role Utopiana, pre ktorého ide o jednu z najlepších rol v jeho živote. Jupiter’s Legacy pracuje so zaujímavou témou súvisiacou s tým, či superhrdinovia nepracujú so zastaranými pravidlami, ktoré viac škodia, než pomáhajú. 

Ide teda o superhrdinský seriál, kde akcia nehrá najdôležitejšiu rolu. Je to skôr o postavách, ich motiváciách, vnútorných démonoch a budovaní celkom zaujímavého sveta plného hrdinov, záporákov a ľudí pohybujúcich sa medzi nimi v „sivej“ zóne. Je možné, že jednotlivé epizódy budeš hltať jednu za druhou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia