Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Fixservis.sk
20. mája 2021, 10:21
Čas čítania 1:35
Sponzorovaný obsah

Ako na opravu displeja na smartfónoch Apple?

TECH
Uložiť Uložené

Správnym postupom s využitím špeciálnych nástrojov dokážeš pri výmene displeja zachovať všetky jeho funkcie.

Apple je už dobre známy svojou prísnou politikou v otázke náhradných dielov tretích strán. Táto politika sa môže prejavovať rôzne. Zoberme si také displeje. V najhorších prípadoch pristúpil výrobca dokonca až na úplné znefunkčnenie celého zariadenia, a to iba preto, že vymenený displej nebol originál. Nič na tom nemení ani fakt, že náhradný displej môže byť rovnako kvalitný ako originál.

Fixservis.sk
Zdroj: Fixservis.sk

Podstatne lepšie sú na tom majitelia zariadení, na ktorých po výmene displeja za OEM alternatívu prestali fungovať „iba“ niektoré funkcie. Medzi tieto funkcie patrí najčastejšie True Tone. Stará sa o nastavenie farieb, pričom obraz prispôsobuje okolitému svetlu a robí farby sýtejšími. Strata tejto funkcie teda znamená značné zhoršenie zobrazovacích schopností daného displeja.

Našťastie, aj na tento problém existuje riešenie, a to v podobe programátorov displejov. Slúžia na prenos dát, predovšetkým kódu ALS (Ambient Light Sensor), z pôvodného displeja do nového. Tým sa zamedzuje strate funkcie True Tone či vzniku problémov v prípade iných funkcií a častí zariadenia, ako sú napríklad senzor priblíženia či automatický jas. Tieto problémy nastávajú najmä na zariadeniach, ktoré majú operačný systém iOS 12 alebo novší. Funkcia True Tone je dostupná na modeloch od iPhonu 8.

Ako na zachovanie True Tone (a ostatných funkcií)?

Na zachovanie funkcie True Tone a plnej funkčnosti celého zariadenia je nutné preniesť dáta zo starého displeja do displeja, ktorý ho má nahradiť. To je možné urobiť len vďaka špeciálnym programátorom. Na trhu existuje naozaj široká ponuka rôznych druhov a modelov, ktoré sa odlišujú kvalitou i funkciami. Je preto vhodné vyberať si u overeného predajcu. My sme hľadali v e-shope Fixservis a našli sme tieto dva konkrétne modely:

1. JC-V1

+ podporuje zariadenia od iPhonu 7

+ o čosi nižšia cena

– na používanie je potrebné nainštalovať aplikáciu na PC

Fixservis
Zdroj: Fixservis.sk

2. TOOLPLUS QIANLI ICOPY PLUS 2.1 3 v 1

+ viac funkcií vrátane testovania a úpravy batérie

+ bez nutnosti inštalovania aplikácie

– vyššia cena

Fixservis.sk
Zdroj: Fixservis.sk

Postup je pri oboch programátoroch v zásade rovnaký: stiahnuť dáta z pôvodného displeja, pripojiť nový displej, nahrať dáta na nový zobrazovač. Manipulácia so zariadeniami je naozaj jednoduchá – stačí správne pripojiť displej a následne pokračovať podľa inštrukcií na displeji alebo v aplikácii.

Konkrétny návod môžeš nájsť napríklad na stránkach Fixservisu. Ak sa navyše objaví nejaký nečakaný problém, skúsení odborníci z tohto servisu ti ochotne poradia a pomôžu. Nájdeš u nich aj všetko potrebné príslušenstvo a náradie, ktoré by si mohol pri tomto servisnom úkone potrebovať. Určite najdôležitejší je správny testovací kábel (na daný model iPhonu) a vhod môže prísť aj externý napájací zdroj na spojazdnenie zariadenia aj bez zapojenej baterky.

Domov
Zdieľať
Diskusia