Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2021, 21:36
Čas čítania 0:50
Kamila Šebestová

Americkí tínedžeri na dovolenke zabili talianskeho policajta, za vraždu dostali doživotie

Americkí tínedžeri na dovolenke zabili talianskeho policajta, za vraždu dostali doživotie
Zdroj: TASR / Domenico Stinellis
NEWS VRAŽDY
Uložiť Uložené

Majú celý život pred sebou, budú ho však musieť prežiť vo väzení.

Letný výlet do Ríma sa pre dvoch amerických študentov zmenil na pobyt vo väzení. Dokonca doživotný. Po 13 hodinách pojednávania o tom včera rozhodli talianske súdy. Za vraždu policajta Cerciella Rega si odpykajú celoživotný trest.

Obvinení americkí študenti Finnegan Lee Elder (vpravo) a Gabriel Natale-Hjorth si ukazujú krížik na retiazke pred vynesením rozsudku v procese,
Obvinení americkí študenti Finnegan Lee Elder (vpravo) a Gabriel Natale-Hjorth si ukazujú krížik na retiazke pred vynesením rozsudku v procese, Zdroj: TASR / Gregorio Borgia

21-ročný Finnegan Lee Elder a 20-ročný Gabriel Natale-Hjorth v júli 2019 dobodali policajta na smrť. Stalo sa to v centre Ríma, keď mal službu v civile po návrate zo svadobnej cesty.

Spolu s jeho kolegom konfrontovali mladých Američanov, keď vyšetrovali krádež tašky. Boli oblečení ako normálni občania, bez zbraní. Američania ich napadli nožom, ktorý patril jednému z nich. Cerciella Rega bodli až 11-krát. Útočníci tvrdili, že policajtov považovali za kriminálnikov a konali v sebaobrane. Regov policajný kolega Andrea Varriale, ktorý prežil so zraneniami, však dosvedčil, že k útočníkom pristúpili spredu a ukázali im svoje policajné odznaky.

Domov
Zdieľať
Diskusia