Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2021, 17:14
Čas čítania 0:58
Jakub Paulík

Matovič priznal, že chce zvýšiť DPH. Pre rodiny „hovno dlhé roky robíme", napísal

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Minister financií tvrdí, že sú mu ukradnuté percentá voličov a spraví to, čo považuje za vhodné.

Minister financií Igor Matovič na sociálnej sieti priznal to, čo sa doposiaľ len šuškalo – chcel by zvýšiť DPH. Tento krok vo svojom statuse obhajuje príkladom osamelej matky s dvomi deťmi, ktorá pri minimálnej mzde a prídavkoch na deti dostane zhruba 606 eur v čistom. Po Matovičovej daňovo-odvodovej reforme, ktorú pripravuje od leta, by už však vraj dostávala približne 1 021 eur.

Priznal však, že na takúto zmenu by sa musela zvýšiť DPH. „Nemôžeme takúto zásadnú zmenu Slovenska na skutočne sociálny a prorodinný štát urobiť na ďalší dlh – nikto nám na to nepožičia. To znamená, že na časť pokrytia nákladov by sme potrebovali, áno, zvýšiť DPH,“ napísal.

Ak s týmto niekto nesúhlasí, hodnota rodiny je pre neho cudzí pojem, tvrdí minister financií.  „Mám už dosť tých sladkých rečí, ako nám všetkým na rodinách záleží, ale v skutočnosti pre ne ho*no dlhé roky robíme,“ neodpustil si expremiér hrubý výraz.

Domov
Zdieľať
Diskusia