Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2021, 12:08
Čas čítania 1:05
Tímea Krauszová

ŠÚKL reaguje na zverejnenú zmluvu o Sputniku: Obvinenia voči ústavu boli nepravdivé

NEWS KORONAVÍRUS SPUTNIK V
Uložiť Uložené

Najmä šéfka ústavu Zuzana Baťová bola terčom kritiky Igora Matoviča. Zverejnená zmluva dokazuje, že nezavádzala.

Štátny ústav pre kontrolu liečiv reaguje na zverejnenie zmluvy o nákupe ruských vakcín Sputnik V. Zverejnenie zmluvy podľa hovorkyne ústavu Magdalény Jurkemíkovej jednoznačne vyvracia obvinenia voči predstaviteľom ŠÚKL-u z posledných týždňov. Okrem iného ocenili, že v časti zmluvy sa uvádzajú požiadavky na dodanie dokumentácie. V takom formáte a rozsahu totiž ŠÚKL dokumenty nedostal, čo aj opakovane konštatovali.

Iná vakcína v každej krajine?

ŠÚKL vo svojej záverečnej správe konštatoval, že šarža vakcíny Sputnik V doručená na Slovensko sa nezhoduje s dátami, ktoré boli publikované v hodnotení vakcíny v časopise Lancet. Práve vyjadrenie, že ruské vakcíny v rôznych krajinách sveta spája jedine názov, kritizoval aj Igor Matovič, ktorý sa ostro ohradil voči „taktikám“ ústavu na čele so Zuzanou Baťovou. „To je veta, za ktorú by sa nehanbil ani známy minister propagandy. Veta, ktorou pani B. urobila nekonečnú hanbu slovenskej vede vo svete,“ reagoval.

Domov
Zdieľať
Diskusia