Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2021, 10:16
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

VIDEO: Slovák urobil simuláciu, ako Ficovi na terase pristáva veľký vrtuľník. Výpočtom je koniec

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Robert Fico na tabuli počítal, či sa mu na terasu s obsahom plochy 99 štvorcových metrov vojde vrtuľník. Viacerí mu už dokázali, že áno.

Internet sa aj po pár dňoch naďalej baví na Robertovi Ficovi, ktorý v reakcii na článok denníka SME natočil video, v ktorom vypočítal obsah plohy svojej terasy. Okrem iného sa Slovensko dozvedelo, že terasa v prenajatej nehnuteľnosti, ktorú šéf Smeru využíva, je podstatne väčšia ako priemerný byt štvorčlennej rodiny. Zároveň Fico tvrdí, že nevie, či by mu tam mohla pristáť helikoptéra.

Jeden z fanúšikov satirickej stránky Zomri preto vytvoril videosimuláciu, z ktorej vyplýva, že vrtuľník by mohol využiť terasu aj iným spôsobom, ako doteraz predpokladal Robert Fico. Ak by totiž pristál na kraji a zadná časť by trčala cez zábradlie, v skutočnosti by mohol byť vrtuľník relatívne veľký. 

Odporúčané
Vedátor vysvetľuje, či sa Ficovi zmestí na balkón vrtuľník: Malá helikoptéra by sa tam asi naozaj zmestila Vedátor vysvetľuje, či sa Ficovi zmestí na balkón vrtuľník: Malá helikoptéra by sa tam asi naozaj zmestila 28. apríla 2021, 10:34

Včera sa k vysvetľovaniu pridal aj Samuel Kováčik alias Vedátor. 

„Hlavný problém je, že celý výpočet je vlastne nezmyselný. Najväčší kruh, ktorý sa zmestí do obdĺžnika 9 × 11 metrov, má priemer 9 metrov. Bodka. Ak máte balkón s rozmermi 5 × 2 metre, má síce dostatočnú plochu na trojmetrový okrúhly bazén, no geometria vás nepustí,“ upozorňuje Vedátor.

Dodáva, že ak si človek vygoogli bežné rozmery malých heliportov, napríklad na jachtách, môže skonštatovať, že Ficovi sa na terasu malá helikoptéra zmestí. Politický rozmer „kauzy“ nerieši.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia