Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2021, 10:34
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Vedátor vysvetľuje, či sa Ficovi zmestí na balkón vrtuľník: Malá helikoptéra by sa tam asi naozaj zmestila

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Video Roberta Fica počítajúceho obsah plochy vlastnej terasy je hitom internetu, väčšina ľudí si však z neho uťahuje.

Samuel Kováčik alias Vedátor sa pozrel na problém, ktorý aktuálne zabáva celý internet. Žiada, aby verejnosť brala jeho odborný komentár ako apolitický, a vyjadruje sa výhradne k faktom, ktoré sú známe. 

Šéf Smeru Robert Fico v reakcii na článok denníka SME natočil video, v ktorom povedal, že najväčšia časť jeho terasy má 99 štvorcových metrov a nie je si istý, či na nej môže pristáť vrtuľník. „Ja neviem, či pristane alebo nepristane,“ skonštatoval, keď svojich fanúšikov previedol výpočtom z učiva strednej školy. 

„Hlavný problém je, že celý výpočet je vlastne nezmyselný. Najväčší kruh, ktorý sa zmestí do obdĺžnika 9 × 11 metrov, má priemer 9 metrov. Bodka. Ak máte balkón s rozmerom 5 × 2 metre, má síce dostatočnú plochu na trojmetrový okrúhly bazén, no geometria vás nepustí,“ upozorňuje Vedátor. Dodáva, že ak si človek vygoogli bežné rozmery malých heliportov, napríklad na jachtách, môže skonštatovať, že Ficovi sa na terasu malá helikoptéra zmestí. Politický rozmer „kauzy“ nerieši.

Domov
Zdieľať
Diskusia