Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2021, 8:45
Čas čítania 1:23
Martin Mičuda

Volkswagen ukázal značne modernejšie Polo, poznáme jeho slovenskú cenu

Volkswagen ukázal značne modernejšie Polo, poznáme jeho slovenskú cenu
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Obľúbený mestský Volkswagen prešiel komplexnou modernizáciou.

Volkswagen Polo s vyše 18 miliónmi vyrobených exemplárov od roku 1975 patrí k najúspešnejším malým automobilom na svete. Aj v rámci samotnej značky ide o mimoriadne obľúbený model, dlhodobo totiž patrí do trojky najpredávanejších vozidiel nemeckého výrobcu. A tak nie div, že s práve predstavenou modernizovanou podobou sa malé Polo ešte viac priblížilo k o triedu väčšiemu, teda najslávnejšiemu počinu z Wolfsburgu.

 
Vidieť to najmä na novej prednej a zadnej časti karosérie s jasným rukopisom aktuálnej generácie modelu Golf. Nový dizajn majú nárazníky, dvere batožinového priestoru, no hlavne svetlomety, ktoré sú po novom oboje štandardne LED. Po prvý raz sú pre Polo k dispozícii dokonca aj adaptívne svetlá IQ.Light, teda špičková technológia LED-Matrix. Facelift bude možné ľahko rozoznať aj podľa špecifického svetelného podpisu – predné svetlá sú prepojené LED pásom.

Volkswagen, Polo,
Zdroj: Volkswagen


V interiéri do oka padne nový, modernejší multifunkčný volant, väčšiu pozornosť však treba upriamiť na prístrojový štít – Polo teraz už v základnej výbave disponuje 8” digitálnymi budíkmi, za príplatok je to 10,25” riešenie. Centrom palubovky je 6,5” displej systému Composition Media, vecou voliteľnej výbavy je následne až 8,5” obrazovka infotainmentu Discover Media alebo už aj 9,5” Discover Pro.

Novinkou je aj príplatková automatická klimatizácia, ktorá v spodnej časti vystriedala fyzické ovládače za dotykové plochy po vzore nedávno modernizovaných modelov Arteon či Tiguan. Paleta odtieňov karosérie počíta so štyrmi novými lakmi, po novom zároveň pribúda i možnosť zvoliť si dvojfarebné lakovanie v podobe čiernej strechy.

Odporúčané
Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? 23. apríla 2021, 15:31


S príchodom modernizácie sa paleta pohonných jednotiek dočasne zúži na trojvalce, keďže doposiaľ ponúkané agregáty 1.5 TSI a 2.0 TSI (ako GTI) sa objavia na trhu až neskôr. Volkswagen totiž začne Polo predávať sprvoti len v nasledujúcich verziách s objemom 999 cm3:

  • 1.0 MPI – 59 kW/80 koní a 5-st. manuál
  • 1.0 TSI – 70 kW/95 koní a 5-st. manuál/7-st. DSG
  • 1.0 TSI – 81 kW/110 koní a 7-st. DSG
  • 1.0 TGI (CNG verzia) – 60 kW/90 koní a 5-st. manuál


Všetky verzie sú, pochopiteľne, výhradne s predným pohonom. Volkswagen navyše nanovo skoncipoval verzie vybavenia: namiesto doterajších stupňov Trendline, Comfortline a Highline sa ponuka delí na Polo, Life a následne buď Style, alebo R-Line. Vrcholom v ponuke bude Polo GTI, ktoré v modernizovanej podobe príde na trh v lete. Na našom trhu sa nové Polo ukáže v júni s uvádzacou cenou od 12 999 eur.

Volkswagen, Polo,Volkswagen, Polo,Volkswagen, Polo,Volkswagen, Polo,
Zobraziť galériu
(15)
Domov
Zdieľať
Diskusia