Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2021, 17:03
Čas čítania 0:46
Jakub Paulík

Dôvera v Matoviča môže klesnúť na 3 %. Dno ešte nedosiahol, tvrdí politológ

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Podľa najnovšieho prieskumu agentúry Focus má minister financií aktuálne 15 % dôveru.

Bývalý premiér Igor Matovič si za vládnutie v období pandémie odniesol poriadnu kritiku. Tá sa na neho zniesla najmä pre chaotickú komunikáciu a konflikty vo vláde, ktoré viedli ku koaličnej kríze. Podľa nového prieskumu agentúry Focus (1 001 respondetov) pre TV Markíza mu v súčasnosti dôveruje len 15 % občanov.

Spadnúť by však vraj pre svoje vystupovanie mohol ešte nižšie. Politológ Radoslav Štefančík si myslí, že minister financií dno dôveryhodnosti obyvateľov ešte stále nedosiahol a mohol by klesnúť na 3 až 4 %.

Prieskum.
Prieskum. Zdroj: TV Markíza/Focus

„Namiesto riešenia problémov ich vytvára. Nevie ľudí spájať, naopak, rozdeľuje ich. Hoci je minister financií, tlačovky robí na úrade vlády. Stále nepochopil, že tam nemá čo robiť,“ nechal sa počuť politológ Štefančík pre TV Markíza a dodal, že by mu mal premiér Eduard Heger konečne povedať, že už nie je predsedom vlády Slovenskej republiky, ale ministrom financií.

Odporúčané
Ján Krošlák: V OĽaNO sú aj „svedkovia Igorovi“. Minimálne polovica klubu ho kritizuje, už nie je stredobodom vesmíru (Rozhovor) Ján Krošlák: V OĽaNO sú aj „svedkovia Igorovi“. Minimálne polovica klubu ho kritizuje, už nie je stredobodom vesmíru (Rozhovor) 20. apríla 2021, 15:30

Pre porovnanie, Igor Matovič v máji minulého roka patril medzi trojicu najdôveryhodnejších politikov. Za Matoviča hlasovalo až 48 % respondentov. Predbehol ho len líder politickej strany HLAS-SD (vtedy bol ešte poslancom Smeru) Peter Pellegrini s 55 % dôveryhodnosťou a prezidentka Zuzana Čaputová, ktorej verilo 62 % opýtaných. 

Nový prieskum ukazuje, že aktuálne prezidentke verí 58 % respondentov a Petrovi Pellegrinimu 41 %. Mierny pokles teda nastal aj u nich. Oproti úpadku dôveryhodnosti expremiéra Matoviča však ide o výrazne menší rozdiel.

Domov
Zdieľať
Diskusia