Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. apríla 2021, 15:30
Čas čítania 11:08
Viktor Kniš

Ján Krošlák: V OĽaNO sú aj „svedkovia Igorovi“. Minimálne polovica klubu ho kritizuje, už nie je stredobodom vesmíru (Rozhovor)

Ján Krošlák: V OĽaNO sú aj „svedkovia Igorovi“. Minimálne polovica klubu ho kritizuje, už nie je stredobodom vesmíru (Rozhovor)
Zdroj: TASR
POLITIKA OĽANO
Uložiť Uložené

Poslanec OĽaNO Ján Krošlák kritizuje Igora Matoviča za jeho spôsob (ne)komunikácie a myslí si, že výnimku na očkovanie Sputnikom V mal hneď podpísať. Sám by si ho dal pichnúť medzi prvými.

Poslanec OĽaNO Ján Krošlák verejne kritizuje expremiéra Igora Matoviča už od koaličnej krízy. Najprv súčasného ministra financií upozornil, že je to práve jeho štýl komunikácie a vládnutia, pre ktorý hnutiu klesajú preferencie, nedávno Matoviča nazval mimozemšťanom, keď opätovne kritizoval médiá. Podľa Krošláka dnes už minimálne polovica z 53 poslancov OĽaNO nie je spokojná s tým, čo Igor Matovič verejne predvádza. 

„Pán Matovič už nie je premiérom a stredobodom vesmíru, čo je hlavný dôvod, prečo má stále viac kritikov. Ich počet v klube sa stále zväčšuje, aj keď to nehovoria nahlas,“ povedal Krošlák v rozhovore pre Refresher. 

Aj keď sa Igor Matovič podľa našich informácií vyhýba okrem novinárov už aj svojim poslancom, Krošlák zatiaľ z klubu neodchádza. Tvrdí, že nie je spolupáchateľom prešľapov Igora Matoviča, pretože sa od nich verejne dištancuje. Zároveň si myslí, že vláda pod vedením Eduarda Hegera je kompetentná a schopná prinášať dobré riešenia. Igora Matoviča však nepovažuje za odborníka na svojom mieste. Myslí si, že ak na to príde, Eduard Heger je pripravený odvolať ho. 

Odporúčané
Matovič je podľa majetkového priznania bezdomovec, Nadácia Zastavme korupciu podáva podnet Matovič je podľa majetkového priznania bezdomovec, Nadácia Zastavme korupciu podáva podnet 9. apríla 2021, 16:48
V tomto článku si prečítaš:
  • Koľko poslancov OĽaNO už má problém so správaním Igora Matoviča a čo budú robiť, keď im dôjde trpezlivosť.
  • Kto sú „svedkovia Igorovi“ v klube OĽaNO.
  • Ktorí poslanci podpísali známy list z koaličnej krízy, ktorý urážal Zuzanu Čaputovú a podporoval Igora Matovič vo funkcii premiéra.
  • Prečo podľa Krošláka nie je Igor Matovič kvalitným ministrom financií.

Igor Matovič včera neprišiel na rokovanie poslaneckého klubu OĽaNO. Podľa našich informácií to nebolo preto, že by si nevedel nájsť chvíľu času, keďže klub trval dosť dlho. 

Neviem okomentovať jeho program a dôležitosť stretnutí, ktoré možno mal, keď neprišiel na klub svojich poslancov. Veľa z nás na rokovanie klubu prišlo práve kvôli tomu, aby sme sa s ním stretli a povedali mu naše výčitky a postrehy. On sám často rozpráva, že to nerobíme, a keď ho potom kritizujeme verejne, čuduje sa, ako je to možné. Teraz bola príležitosť povedať mu to do očí skôr ako verejne. 

Krošlák
Zdroj: TASR

Chystáte sa teda Igora Matoviča verejne kritizovať?

Keď mi položíte otázku, kde budem cítiť, že ho treba skritizovať, tak to spravím.

Koľko poslancov v klube OĽaNO je proti Igorovi Matovičovi a nesúhlasí s jeho konaním? 

Pán Matovič už nie je premiérom a stredobodom vesmíru, čo je hlavný dôvod, prečo má čoraz viac kritikov. Ich počet v klube sa stále zväčšuje, aj keď to nehovoria nahlas. 

Viete to pomenovať aj absolútnym číslom?

Polovica určite. Chcem však zdôrazniť, že premiérom je už Eduard Heger, ktorý má podporu celého poslaneckého klubu – všetkých 52 poslancov, keď nepočítam pána Čepčeka (poslanec, ktorý na vlastnú päsť podával návrh interrupčného zákona, v OĽaNO ho suspendovali – pozn. red. ). Tým činom sa Igor Matovič dostáva na druhú koľaj, aj keď, samozrejme, skalní fanúšikovia, ktorým ja hovorím „svedkovia Igorovi“, zostávajú. 

Herák alebo Gyimesi...

Áno, presne. Je ich ešte pár, ale nie je to závratné množstvo. Sú aj takí, ktorí Igorovi veria, ale kritikov je čoraz viac. Je to aj preto, že prestávajú mať „strach“ a vedia povedať svoj názor. 

Máte jasne na klube vykomunikované pozície predsedu hnutia OĽaNO a pána predsedu vlády? Akú rolu ešte zohráva Igor Matovič? 

Ani v našom poslaneckom klube nie sú len poslanci OĽaNO, sú tam ďalšie tri strany. Veľká väčšina poslancov vrátane mňa nie sme členmi hnutia OĽaNO. Keď je Igor Matovič predseda hnutia, stačí si spočítať, koľko je tam poslancov, ktorí podliehajú jemu ako členovia OĽaNO. Ja naozaj neviem, lebo netuším, kto sú členovia OĽaNO, viem len to, kto je v predsedníctve OĽaNO. 

Odporúčané
Veronika Remišová: Od začiatku do konca koaličnej krízy hrozili predčasné voľby (Rozhovor) Veronika Remišová: Od začiatku do konca koaličnej krízy hrozili predčasné voľby (Rozhovor) 18. apríla 2021, 12:30

Nepovažujete teda Igora Matoviča za dôležitú osobu v celej tejto „schéme“ a môžete sa mu preto postaviť? 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 97353 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo podľa Krošláka nie je Igor Matovič kvalitným ministrom financií.
  • V čom vidí Krošlák najväčší problém v rámci kauzy Sputnik a prečo by nemal problém dať sa ním na kameru zaočkovať medzi prvými bez schválenia EMA.
  • Ako vníma Krošlák momentálny vzťah Matoviča a Hegera a či by bol súčasný premiér schopný odvolať ministra financií, ak by na to mal dôvod.
  • Prečo Krošlák zatiaľ nevystúpi z klubu OĽaNO a či to zvažuje.
  • Ako vníma poslanec OĽaNO záver koaličnej krízy.
  • Prečo je vinníkom v kauze Sputnik podľa Jána Krošláka aj Marek Krajčí.
Domov
Zdieľať
Diskusia