Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2021, 16:48
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Matovič je podľa majetkového priznania bezdomovec, Nadácia Zastavme korupciu podáva podnet

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Bývalý predseda vlády a súčasný minister financií podľa majetkového priznania nikde nebýva a nemá ani žiadny majetok. Je však o ňom známe, že majetok prepísal na manželku Pavlínu.

Nadácia Zastavme korupciu vyzýva Výbor Národnej rady SR pre nezlučiteľnosť funkcií, aby sa pýtal ministra financií a expremiéra Igora Matoviča na jeho majetok.

Zuzana Petková z nadácie hovorí, že podľa majetkového priznania je Matovič bezdomovec. Nadácia Zastavme korupciu žiada zmenu podávania majetkových priznaní a ich nezávislú kontrolu. Priznania podávané politikmi v súčasnosti podľa nej nie sú skutočným obrazom toho, čo vlastnia a užívajú. Ich kontrolu považuje za formálnu, pričom systém umožňuje vyhnúť sa jej. Ako príklad uvádza práve Matovičovo priznanie.

Odporúčané
Igor Matovič obhajoval Rusov, ktorí nevedia poskytnúť slovenským úradom dokumenty. Vybavil, aby Slovensko nemuselo Sputnik vrátiť Igor Matovič obhajoval Rusov, ktorí nevedia poskytnúť slovenským úradom dokumenty. Vybavil, aby Slovensko nemuselo Sputnik vrátiť 9. apríla 2021, 11:06


Minister financií podľa majetkového priznania nič nevlastní a ani neužíva cudzí majetok nad zákonom stanovenú hodnotu. Uvádza aj, že nie je majiteľom žiadnej nehnuteľnej veci a ani neužíva nehnuteľnosť, ktorá by patrila inej právnickej a fyzickej osobe nad zákonom stanovenú hodnotu. „Z priznania sa javí, akoby bol Igor Matovič človekom bez majetku, ktorý nikde nebýva. To však nedáva reálny obraz o majetkovej situácii jeho a rodiny,“ uviedla Petková.

Domov
Zdieľať
Diskusia