Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2021, 14:43
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš

Kotleba priletel aj so synom z Egypta. Exmanželka tvrdí, že si dieťa odniesol bez dohody

NEWS MARIAN KOTLEBA
Uložiť Uložené

Fotografi zachytili Mariana Kotlebu so synom na letisku. Podľa očakávaní dnes priletel z Egypta, kde žila so synom jeho exmanželka.

Mariana Kotlebu zachytil fotograf Nového Času na viedenskom letisku krátko po tom, ako priletel z Egypta aj so svojím synom. 

Predseda extrémistickej ĽSNS sa so svojou exmanželkou vopred nedohodol. Exmanželka Frederika žije so synom v Egypte, kde podľa jej slov chodí aj do škôlky a o mesiac mal absolvovať skúšky. Pre Denník N potvrdila, že ak by bol Marian Kotleba chcel, po týchto skúškach si mohol syna zobrať na Slovensko aj na celé leto. 

Kotlebova exmanželka tvrdí, že neexistuje žiadny zákonný spôsob, ako mohla odvedeniu syna zabrániť. Exmanžel a šéf politickej strany pravdepodobne plánoval odvedenie syna už dlhšie. Vyplýva to z rozhovoru Frederiky pre portál Šarm.

Odporúčané
Kotleba vraj nevrátil syna exmanželke, chce s ním ujsť z Egypta. Som zúfalá, nikto ich nevie zastaviť, tvrdí matka Kotleba vraj nevrátil syna exmanželke, chce s ním ujsť z Egypta. Som zúfalá, nikto ich nevie zastaviť, tvrdí matka 20. apríla 2021, 7:51

„Ambasáda sa mi snažila pomôcť, no tiež majú obmedzené právomoci. Bola som na polícii, riešili sme to s letiskom, s ambasádou. Nikto nemohol nič urobiť. Ešte polícia sa tu snažila, ale vzhľadom na to, že sme obaja občania Slovenska, nemôžu urobiť nič. Nemajú na to právo. A rozsudku nerozumejú, nestihla som ho preložiť. Ambasáda by to musela potvrdiť a aj tak by nám to asi nakoniec nepomohlo,“ dodala Frederika.

Teraz môže Kotlebova exmanželka podať trestné oznámenie na Slovensku. Ak by súd rozhodol v prospech Frederiky, neprávoplatne odsúdený Marian Kotleba by jej musel syna vrátiť. 

Marian Kotleba teraz musí absolvovať 14-dňovú povinnú karanténu, najskôr o 8 dní si môže dať spraviť PCR test. V dohľadnom čase ho zároveň čaká zasadnutie na Najvyššom súde, ktorý bude rozhodovať o treste 4 roky a 4 mesiace za šeky „1488“. Špecializovaný trestný súd už Kotlebu odsúdil.  

Domov
Zdieľať
Diskusia