Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2021, 7:51
Čas čítania 1:22
Daniel Mikolášik

Kotleba vraj nevrátil syna exmanželke, chce s ním ujsť z Egypta. Som zúfalá, nikto ich nevie zastaviť, tvrdí matka

NEWS MARIAN KOTLEBA
Uložiť Uložené

S päťročným synom bol v hoteli od 4. apríla.

Bývalá manželka Mariana Kotlebu tvrdí, že v Egypte, kde žije aj s novým priateľom, jej šéf ĽSNS zobral ich spoločného 5-ročného syna a nevrátil ho. Frederika Kotlebová sa obáva, že má v pláne odletieť s ním na Slovensko, píše Denník N.

Odporúčané
Marian Kotleba si uctil pamiatku vojnového zločinca a prezidenta slovenského štátu Jozefa Tisa Marian Kotleba si uctil pamiatku vojnového zločinca a prezidenta slovenského štátu Jozefa Tisa 18. apríla 2021, 18:05

„Odlietajú dnes v noci, už som urobila všetko a nikto ich nevie zastaviť,“ hovorí matka s tým, že ho vraj nezastavil ani zastupiteľský úrad. „Syn tu navštevuje škôlku, budúci mesiac majú záverečné skúšky, je to veľmi dôležité. Neviem, čo sa stalo, že urobil takúto vec. Som z toho zúfalá,“ povedala Frederika. 

Pre týždenník Šarm potvrdila, že robí všetko preto, aby jej bývalý manžel neodišiel s dieťaťom späť na Slovensko. Kotleba vraj do Egypta dorazil ešte začiatkom mesiaca. So synom bol v hoteli od 4. apríla. „Všetko vyzeralo fajn, žiadne problémy. Nič tomu nenasvedčovalo,“ povedala Frederika.

Marian Kotleba
Zdroj: Facebook (Marian Kotleba)

„Keď Marian povedal, že Ľudko chce ísť na Slovensko, povedala som mu, že máme dohodu, že keď sa mu skončí škôlka, respektíve po záverečnej skúške, čo je o mesiac. Povedala som mu, že si ho môže vziať aj na celé leto. A povedal mi, že ja nebudem rozhodovať, či si ho vezme alebo nie, že on si ho môže vziať, kedy chce,“ hovorí Kotlebova exmanželka.

Odporúčané
Marian Kotleba je odsúdený extrémista: Prestáva byť poslancom? Môže byť predsedom ĽSNS? Môžu mu stranu zrušiť? (Otázky a odpovede) Marian Kotleba je odsúdený extrémista: Prestáva byť poslancom? Môže byť predsedom ĽSNS? Môžu mu stranu zrušiť? (Otázky a odpovede) 5. apríla 2022, 18:30

Podľa jej slov volala aj so synom, ktorý jej sám prezradil, že ide na Slovensko. Letenku má vraj kúpenú už dlhšie. Keď s tým konfrontovala lídra ĽSNS, údajne vystupoval arogantne a odvetil, že syn ide s ním, vraj aj on sám to chce.

„Ambasáda sa mi snažila pomôcť, no tiež majú obmedzené právomoci. Bola som na polícii, riešili sme to s letiskom, s ambasádou. Nikto nemohol nič urobiť. Ešte polícia sa tu snažila, ale vzhľadom na to, že sme obaja občania Slovenska, nemôžu urobiť nič. Nemajú na to právo. A rozsudku nerozumejú, nestihla som ho preložiť. Ambasáda by to musela potvrdiť a aj tak by nám to asi nakoniec nepomohlo,“ dodala Frederika.

Ak neoprávnene zoberie dieťa matke a odletí domov, matka bude musieť na Slovensku podať trestné oznámenie a až následne jej môžu syna vrátiť. Kotleba po príchode musí ísť do povinnej karantény. Podľa Frederiky otec so synom odleteli v noci z pondelka na utorok. 

Domov
Zdieľať
Diskusia