Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2021, 18:05
Čas čítania 1:13
Jakub Paulík

Marian Kotleba si uctil pamiatku vojnového zločinca a prezidenta slovenského štátu Jozefa Tisa

ZAUJÍMAVOSTI MARIAN KOTLEBA
Uložiť Uložené

Šéf ĽSNS je dlhoročným podporovateľom slovenského štátu a jeho prezidenta.

Prezident prvého slovenského štátu Jozef Tiso bol 18. apríla 1947 odsúdený za vojnové zločiny, za ktoré mu vymerali trest smrti obesením. Líder extrémistickej politickej strany ĽSNS Marian Kotleba si dnes na sociálnej sieti Facebook uctil jeho pamiatku.

Koncom tohto týždňa pritom Najvyšší súd SR Antona Grňa z Kotlebovej strany odsúdil za pozdrav Na stráž, ktorý sa spája s ľudáckym režimom prvého slovenského štátu. Pozdravom Na stráž je známy aj Kotleba. Podľa hovorkyne súdu Alexandry Važanovej tak Grňo prejavil „sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd, konkrétne k ľudáckemu režimu na Slovensku z rokov 1938 – 1945 a k Hlinkovej garde".

Jozef Tiso.
Jozef Tiso. Zdroj: Marian Kotleba

Marian Kotleba, ktorý je aktuálne neprávoplatne odsúdený za podporu a propagáciu hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd, sa tak uctením prezidenta prvého slovenského štátu znova prihlásil k podpore ľudáckeho režimu.

Domov
Zdieľať
Diskusia