Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2021 o 13:16
Čas čítania 0:35
Viktor Kniš

Na súde kričal „Na stráž“. Najvyšší súd odsúdil ďalšieho člena extrémistickej ĽSNS

NEWS ĽSNS
Uložiť Uložené

Uložený peňažný trest vo výške 5 000 eur považoval súd za absolútne adekvátny, obzvlášť v situácii, keď k spáchaniu trestného činu došlo na pôde najvyššej súdnej autority.

Najvyšší súd na dnešnom verejnom zasadnutí rozhodol, že odvolanie obžalovaného Antona Grňa z extrémistickej ĽSNS zamietol ako nedôvodné.  

Grňo v roku 2018 na chodbe súdu zakričal ľudácky pozdrav „Na stráž“, za čo ho odsúdili a uložili mu peňažný trest vo výške 5 000 eur. Odsúdený extrémista tak spravil po skončení verejného zasadnutia, kde súd riešil podozrenia z extrémizmu ľudí blízkych politickej strane Mariana Kotlebu, ktorý je rovnako na prvom stupni odsúdený za extrémistický trestný čin. 

 „Ani Najvyšší súd nemal pochybnosť o úmysle obžalovaného prejaviť sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd, konkrétne k ľudáckemu režimu na Slovensku z rokov 1938 – 1945 a k Hlinkovej garde,“ informovala hovorkyňa Alexandra Važanová.

Odporúčané
Dušan Kováčik si vo väzbe zarobil už vyše 10 000 eur Dušan Kováčik si vo väzbe zarobil už vyše 10 000 eur 15. apríla 2021 o 11:51

Grňo pred súdom tvrdil, že sa cíti nevinný. „Už som len čakal, kedy začnete ku Kočnerovi vyprávať a spojíte ma aj s ním. Tieto dôkazy nemajú s mojou vecou nič spoločné,“ argumentoval podľa denníka SME Grňo. „Cítim sa nevinný. Zdôrazňujem, že pozdrav ‚Na stráž‘ považujem za morálny a národný,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia