Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2021, 13:37
Čas čítania 1:29
Martin Mičuda

Seat Ibiza a Arona dostali v rámci faceliftu sviežejší exteriér a úplne nový interiér

Seat Ibiza a Arona dostali v rámci faceliftu sviežejší exteriér a úplne nový interiér
Zdroj: Seat
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Najväčšie zmeny sa v rámci modernizácie udiali v interiéri.

Seat dôkladne zmodernizoval svoje najmenšie autá, ktoré stoja na rovnakom technickom základe. Reč je o modeloch Ibiza a Arona. Ich spoločným znakom je sviežejší exteriér s decentne upravenými nárazníkmi a so svetelnou technikou. Už v základnom balíku budú obsahovať full-LED technológiu, ktorú Seat označuje ako 100 % LED – dôjsť tak má nielen k úspore energie, ale najmä k citeľne lepšej svetelnosti.

Tvar svetlometov ako taký sa síce nemení, ich podklad je však tmavší. Okrem toho Arona prichádza s úplne novým balíkom Xperience – dodáva nielen terénnejší vzhľad, ale ponúka aj voliteľné okrúhle LED hmlovky vyvedené pod hlavné svetlá. V ponuke sa ocitli nové odtiene karosérie a dizajny diskov kolies, ktoré môžu mať 17 alebo 18". Zadné nárazníky prešli jemnou vizuálnou retušou, do oka viac padnú označenia modelov v novom písme a odkazujú na predošlé novinky značky Seat.

Seat, Ibiza, Arona
Zdroj: Seat

Jemnou korekciou prešlo aj logo značky, ktoré po novom rozlišuje dva odtiene striebornej povrchovej úpravy. Naopak, veľké zmeny sa udiali v interiéri noviniek. Oba modely totiž v rámci faceliftu dostali totožnú, úplne novú palubnú dosku – iný je nielen jej tvar, rozloženie výduchov ventilácie a displeja, ale aj materiály, náladové osvetlenie či volant. Povrch palubovky je mäkčený, volant môže byť obšitý kožou napa a pribudlo aj nové čalúnenie kokpitu.

Domov
Zdieľať
Diskusia