Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2021, 21:03
Čas čítania 1:12
Martin Mičuda

Mansory si vzalo do parády AMG G 63, výsledkom je masívny bodykit a 850 koní

Mansory si vzalo do parády AMG G 63, výsledkom je masívny bodykit a 850 koní
Zdroj: Mansory
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MANSORY
Uložiť Uložené

Na svete je ďalšia extrémna úprava ikonickej triedy G.

Už sme si zvykli, že čoho sa Mansory chytí, to pretaví do pozoruhodnej extrémnosti, i keď po vizuálnej stránke nesadne takýto výtvor každému. Potvrdiť to môže aj nový Gronos, teda upravený Mercedes-AMG G 63. Pojem Gronos sme spoznali už pred niekoľkými rokmi v prípade starej generácie géčka, najnovšie však ide už o aktuálne vyhotovenie terénnej legendy.


Nová trieda G dostala kompletný karbónový bodykit, ktorý ráta nielen s novými nárazníkmi, vytiahnutými blatníkmi či kapotou, ale aj s upravenými panelmi dverí a zadným krytom rezervy. Na streche pribudol zadný spojler a prídavné LED osvetlenie, zatiaľ čo o obutie sa starajú pneumatiky s rozmermi 295/30 R24 a čierne, až 24” disky. Chýbať nemôžu obrovské koncovky výfuku na každej strane, a to na tradičnom mieste pod prahmi pred zadnými kolesami. Celok je napokon zabalený do charakteristického odtieňa British Racing Green.

Mansory, Gronos,
Zdroj: Mansory


Pôvabnému zelenému laku sekunduje svetlohnedý kožený interiér v odtieni Fawn Brown, ktorý prešiel kompletným prečalúnením. Pribudli hliníkové a karbónové doplnky či dekory, svetlé koberčeky a logá Mansory.

Aby toho nebolo málo, do stropnej časti boli integrované malé ledky, ktoré vytvárajú akúsi hviezdnu oblohu. Prioritná pozornosť sa však upriamuje pod kapotu, kde sa nachádza 4-litrová V8 biturbo.

Odporúčané
Z nového X6 M Competition nám padla sánka. 625-koňové BMW popiera fyzikálne zákony Z nového X6 M Competition nám padla sánka. 625-koňové BMW popiera fyzikálne zákony 10. apríla 2021, 9:30


Pôvodný výkon 430 kW/585 koní a 850 Nm však úpravcovi zjavne nestačil a povýšil silu tohto AMG až na úroveň 625 kW/850 koní, krútiaci moment ma pritom rovných 1 000 Nm. Za týmito údajmi stoja nové turbodúchadlá, upravená radiaca jednotka a komplet nová výfuková sústava. Maximálna rýchlosť je síce obligátnych 250 km/h, akceleráciu z 0 na 100 km/h však nový Gronos zvládne len za 3,5 sekundy.

Mansory udáva, že kombinovaná spotreba by mala byť na úrovni 13,6 l/100 km/h, dovolíme si však tvrdiť, že v skutočnosti to bude minimálne raz toľko. Na záver treba spomenúť, že Mansory si za takto dôkladne vyšperkované géčko nechá určite poriadne zaplatiť. V rámci tlačovej správy sa samotná cena síce neuvádza, aj vzhľadom na to, že vznikne len 10 exemplárov, sa dá predpokladať, že sa bavíme o sume okolo 500-tisíc €. 

Mansory, Gronos,Mansory, Gronos,Mansory, Gronos,Mansory, Gronos,
Zobraziť galériu
(12)
Domov
Zdieľať
Diskusia