Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2021, 18:25
Čas čítania 0:42
Daniel Mikolášik

Matovičov útok na odborníkov je niečo nehorázne, reaguje vedec Čekan. Takéto úbohosti sa musia skončiť

NEWS IGOR MATOVIČ PAVOL ČEKAN
Uložiť Uložené

Vláda vraj klame, skúšky Sputnika robili vedci na žiadosť Krajčího, nie ŠÚKL-u.

Igor Matovič v piatok počas tlačovej konferencie ostro kritizoval odborníkov a vedcov z Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) a z Biomedicínskeho centra SAV. Expremiér viní vedcov za to, že ruská strana žiada Slovensko, aby vrátilo vakcíny Sputnik V.

Odporúčané
Pavol Čekan: Budúce leto bude už také, ako si všetci pamätáme (Rozhovor) Pavol Čekan: Budúce leto bude už také, ako si všetci pamätáme (Rozhovor) 22. novembra 2020, 12:31

Matovičova komunikácia rozzúrila aj biochemika a šéfa spoločnosti MultiplexDX Pavla Čekana, ktorý sa na Facebooku zastal vedcov a Matovičove slová považuje za úbohý útok. „Dnešný "útok" Igora Matoviča na ŠÚKL a BMC SAV pre Sputnik V je niečo nehorázne. Plne stojím za kolegami, odborníkmi a vedcami z týchto inštitúcií,“ napísal vedec.

Tvrdí tiež, že Igor Matovič klame, keď hovorí, že ŠÚKL zveril validáciu Sputnika biomedicínskemu centru SAV. Skúšky ruskej vakcíny vraj robilo centrum na základe písomnej žiadosti bývalého ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. 

„Samozrejme, že všetci sme za to, aby sme mali na Slovensku čo najviac vakcín. A aj tých ruských, keď sa ľudia chcú očkovať v rámci klinickej štúdie, resp. experimentálnej vakcinácie. Ale tieto úbohé útoky na odborníkov, vedcov a nezávislé inštitúcie, ktoré musia dbať o bezpečnosť liekov a vakcín, aby chránili naše zdravie a životy, musia navždy skončiť,“ podotkol a zdôraznil apel, aby sa ľudia postavili na stranu vedcov.

Domov
Zdieľať
Diskusia